Skip to main content

Kammusling

Kammuslingen har en smukt formet halvrund, beigefarvet og undertiden lidt rødlig skal med regelmæssige fuger. Den kraftige lukkemuskel, som holder de 2 skaller sammen, gør kammuslingen i stand til at grave sig ned.

Levested:

Kammuslingen lever på banker.

Føde:

Den lever af plankton.

Fangstmetode:

 Fanges ved at skrabe med en muslingeskraber.

Tilberedning:

Kødet er hvidgult og kam-rognen er orangefarvet. Kammuslingen skal blancheres. Herefter kan kødet paneres, steges, fritteres eller spises naturel.

Sæson:

Sæson hele året. Fanges kun sporadisk i Danmark. Mange af de kammusliner, der er tilgængelige, er importeret frosne.

Ernæring og sundhed:

Kammuslinger fra arktiske områder har generelt et højt indhold af cadmium, hvorfor et stort indtag af kammuslinger kan bidrage til et forøget indtag af cadmium.

Opskrifter med denne fisk