Varmrøget havørred
Tid:
0 min
0 min
Sådan gør du
- Det er både nemt og super lækkert at røge fisk selv. Faktisk er de fleste kuglegrill glimrende røgeovne.
- Tænd grillen. Brug briketter. Lad dem blive helt rødglødende. Læg dem i siderne af kuglegrillen. Drys flis eller savsmuld på de varme briketter.
- Tør fisken godt af, og drys den med havsalt. Læg den på alu-folie eller i et fad med skindsiden nedad ved indirekte varme. Luk lidt for spjæld i top og bund. Læg låget på. Røg fisken i 20-25 min.
- Blend de røde peberfrugter, til de bliver til en rød creme. Tilsæt creme fraiche, og smag til med salt og peber.
- Servér røget fisk med rød dressing og en fyldig salat med radiser, purløg, tomat, basilikum, bredbladet persille og godt brød.
Røgetider:
Havørred eller laks: 20-25 min.
Makrelfilet: 7-10 min.
Sildefilet: 5-7 min.
Brugt i denne ret
No data (Commodity is missing for this recipe)!Ingredienser
4 personer
600-800 g havørred eller laks (evt. hel side)
6 dl savsmuld
2 røde peberfrugter
4 dl creme fraiche el.lign.
blandet salat
godt brød