Grundopskrift på fiskefars
Ingredienser:
- 500 g fisk (fx torsk, mørksej eller kuller)
- ½ tsk salt
- 1 æg
- 2 spsk mel eller rasp
- 1 revet løg
Sådan gør du:
- Skær fiskekødet i mindre stykker. Hak det groft med en skarp kniv, eller blend det kortvarigt i en foodprocessor.
- Tilsæt de øvrige ingredienser, og rør farsen sammen.
- Form farsen med en spiseske, og steg fiskefrikadellerne sprøde i halvt smør, halvt olie ved middel varme, 3-5 min på hver side.
Hjemmelavet remoulade
Ingredienser:
- 100 g syltede drueagurker
- 100 g syltede asier
- 50 g løg
- 2 spsk hakket dild, purløg eller persille
- 1 spsk mayonnaise
- 2 spsk græsk yoghurt 10%
- ½ tsk karry
Sådan gør du:
- Skyl og hak krydderurterne fint.
- Skær agurker, asier og løg i meget små tern og kom dem i en skål.
- Tilsæt mayonnaise, yoghurt og krydderurter. Rør det hele godt sammen, og smag til med karry, salt og peber.
- Lad remouladen trække i køleskabet i mindst ½ time før servering.
Fiskefrikadeller
Savner du en nem og lækker opskrift på fisk, som dine unger med garanti kan lide? Så har vi her samlet alle vores dejlige opskrifter på fiskefrikadeller, der helt sikkert nok skal skabe glæde ved middagsbordet.
Du kan enten købe farsen færdiglavet i supermarkedet eller hos fiskehandleren, men du kan også nemt lave farsen selv.
Se en opskrift på hjemmelavet fiskefars til højre på siden.
Varier fiskefrikadellerne ved at tilsætte revne grøntsager, en håndfuld krydderurter, lidt chili eller forskellige krydderier.
Du kan også sagtens eksperimentere med forskellige typer af fisk i farsen og fx tilsætte rejer, tun eller laks til grundfarsen for at pifte den lidt op. Det er kun fantasien der sætter grænser!
Desuden smager fiskefrikadeller godt både varme, men også kolde på en skive rugbrød med remoulade til frokost, så hvorfor ikke lave en dobbeltportion, så der også er til madpakken dagen efter?
Du finder en opskrift på hjemmelavet remoulade til højre på siden.
Så der ingen undskyldning for ikke at servere fisk to gange om ugen.
Velbekomme!