Skip to main content

Courgettestegt slethvar med tranebærpuré

Tid:
0 min

Sådan gør du

  • Varm honningen op i en gryde, til den begynder at boble. Svits tranebærrene et par min. i den varme honning.
  • Tilsæt appelsinsaft og balsamico, og kog i 3-4 min.
  • Blend tranebær og saft til en fin puré, og tilsæt evt. lidt vand under blendningen.
  • Skær courgetterne i papirtynde skiver.
  • Pisk ægget sammen, og pensl slethvarfileterne med ægget.
  • Læg courgetteskiverne taglagt på fileterne, og tryk dem godt ned.
  • Varm olien op på en pande. Vend forsigtigt fisken om, og læg den på panden med courgettesiden nedad. Steg fisken ved jævn varme i ca. 10-15 min. Vend først fisken om, når den er helt færdig, og anret den på et fad med courgettesiden opad.
  • Kog porren i letsaltet vand, til den er helt mør. Lad porren køle af under koldt vand.
  • Kog bønnerne i vandet i 4 min.
  • Flæk porren. Læg bønnerne sammen i 4 små bundter, og rul porrebånd rundt om hvert bundt.

Servér fisken med bønner, tranebærkompot, kogte kartofler og godt brød.

Brugt i denne ret

Slethvar

Slethvarren er en venstrevendt fladfisk, der minder meget om pighvarren.…

Ingredienser

4 personer


2 spsk honning
300 g tranebær
saft af 2 appelsiner
2 spsk rød balsamico
1 courgette (squash)
1 æg
600 g slethvarfilet uden skind og ben
1 spsk raps- eller olivenolie
1 porre
400 g grønne bønner

Tilbehør:
Kogte kartofler og godt brød