Skip to main content

Dampet laks med grønne asparges

Tid:
0 min

Sådan gør du

  • Knæk bunden af aspargesene, og skær dem i stykker på 2-3 cm
  • Kog aspargesene i bouillon i 2 minutter.
  • Opløs majsstivelsen i ½ dl vand, rør blandingen i aspargesene, og kog op under omrøring.
  • Bland hakket dild i saucen, og smag til med salt og peber.
  • Skær laksen i stykker på 5 x 5 cm, og læg dem i en pande.
  • Krydr laksen med salt og peber, og hæld 2 dl vand ved.
  • Dæk panden med låg eller stanniol, og damp fisken ved svag varme i 4-5 minutter.

 

Servér laksen med aspargessaucen, kogte kartofler og brød. 

 

Anden egnet fisk:
ørred

Brugt i denne ret

Laks

Laksen er en sølvskinnende slank fisk med fedtfinne. Laksen kan kendes fra…

Ingredienser

4 personer



450-500 laksefilet uden skind og ben
1 bundt asparges (500 g)
2½ dl bouillon
1 spsk majsstivelse
1 lille bundt dild
salt og peber

Tilbehør:
kartofler
groft brød