Skip to main content

Grillet hvilling med basilikum og nudelsalat

Tid:
0 min

Sådan gør du

  • Kog nudlerne efter pakkens anvisning.

  • Halvér agurken, fjern kernerne og snit den i stykker på ½ cm. Halvér tomaterne, snit forårsløgene, chili og korianderen.

  • Vend nudlerne med sesamolie, soja og grønsager.

  • Læg fisken ud på et stykke bagepapir med skindsiden nedad og krydr godt med salt og peber.

  • Hak basilikum groft og fordel den på fisken.

  • Skær fisken ud i stykker på ca. 10 cm og rul dem til små, faste ruller. Sæt 2 ruller på et grillspyd og grill fisken i en forvarmet ovn på grill i ca. 2-3 minutter indtil den er gylden og sprød.

  • Servér med nudelsalat, drys med sesam og halverede lime.

    Anden egnet fisk:
    Hornfisk

Brugt i denne ret

Hvilling

Hvillingen har overbid, mangler skægtråd og har en sort plet, der hvor…

Ingredienser

4 personer


500 g hvilling i filet
½ bundt basilikum
1 spsk. olivenolie
Salt og peber
Nudelsalat
200 g ægnudler
1 agurk
200 g cherrytomater
3 forårsløg
½ bundt koriander
1-2 spsk sesamolie
1-2 spsk sojasauce
1 spsk. sort sesam
2 små chilier
2 lime