Grillet pighvar med asparges og rejer
Tid:
0 min
0 min
Sådan gør du
- Skræl de hvide asparges, og knæk enderne af både de hvide og de grønne asparges.
- Kog aspargesene 3-4 minutter i letsaltet vand.
- Skyl og tør salaten.
- Pisk olie og citronsaft sammen, vend salaten i dressingen, og smag til med salt og peber.
- Fordel salaten på fire tallerkener, og læg aspargesene oven på.
- Pensl pighvarfileterne med lidt olie, og steg dem på en meget varm grill eller grillpande – vend ikke fisken om, før den har fået et flot grillmønster på den ene side.
- Læg den grillede fisk oven på asparges og salat.
- Vend krydderurterne i salatskålen, så de også får lidt dressing, og kom en top på hver portion fisk.
- Drys fjordrejerne over hver portion.
Servér med små kartofler og godt brød.
Tip: Er det svært at opdrive fjordrejer, så brug i stedet almindelige rejer.
Anden egnet fisk:
slethvar, hellefisk, victoriabars
Brugt i denne ret
Pighvar
Pighvar er en venstrevendt næsten cirkelrund fladfisk. Øjensiden har ingen…
Ingredienser
4 personer
400 g pighvarfilet uden skind
100 g pillede rejer (evt. fjordrejer)
1 bundt hvide asparges
1 bundt grønne asparges
100 g spæde salatblade
1 spsk olivenolie
saft af ½ citron
salt og peber
1 håndfuld blandede krydderurter (f.eks. kørvel, dild, purløg, basilikum og persille)
Tilbehør:
små kartofler
godt brød