Skip to main content

Grillet pighvar med asparges og rejer

Tid:
0 min

Sådan gør du

  • Skræl de hvide asparges, og knæk enderne af både de hvide og de grønne asparges.
  • Kog aspargesene 3-4 minutter i letsaltet vand.
  • Skyl og tør salaten.
  • Pisk olie og citronsaft sammen, vend salaten i dressingen, og smag til med salt og peber.
  • Fordel salaten på fire tallerkener, og læg aspargesene oven på.
  • Pensl pighvarfileterne med lidt olie, og steg dem på en meget varm grill eller grillpande – vend ikke fisken om, før den har fået et flot grillmønster på den ene side.
  • Læg den grillede fisk oven på asparges og salat.
  • Vend krydderurterne i salatskålen, så de også får lidt dressing, og kom en top på hver portion fisk.
  • Drys fjordrejerne over hver portion.

Servér med små kartofler og godt brød. 

Tip: Er det svært at opdrive fjordrejer, så brug i stedet almindelige rejer.

 

Anden egnet fisk:
slethvar, hellefisk, victoriabars

Brugt i denne ret

Pighvar

Pighvar er en venstrevendt næsten cirkelrund fladfisk. Øjensiden har ingen…

Ingredienser

4 personer


400 g pighvarfilet uden skind
100 g pillede rejer (evt. fjordrejer)
1 bundt hvide asparges
1 bundt grønne asparges
100 g spæde salatblade
1 spsk olivenolie
saft af ½ citron
salt og peber
1 håndfuld blandede krydderurter (f.eks. kørvel, dild, purløg, basilikum og persille)

Tilbehør:
små kartofler
godt brød