Skip to main content

Ristet laks med revet parmesan og rå blomkål

Tid:
0 min

Sådan gør du

Revet parmesan og rå blomkål:

  • Bland blomkål, kapers og saft og skal af citronen.
  • Smag til med peber, og vend til sidst reven parmesanost i.

 

Fuldkornsris med mandler:

  • Kom de kogte ris i en skål.
  • Tilsæt limeskal og -saft, mynte, persille, chili, mandler, og bland det nænsomt.
  • Smag til med groft salt og peber inden servering.

 

Ristet laks:

  • Vend laksestykkerne i rugmel.
  • Varm smør og olie op på en pande – lad det blive varmt uden at brænde på.
  • Steg fisken af på begge sider, ca. 2-3 minutter på hver side.
  • Krydr med groft salt og peber.

 

Tak til Nøglehullet for lån af opskriften.

Brugt i denne ret

Laks

Laksen er en sølvskinnende slank fisk med fedtfinne. Laksen kan kendes fra…

Ingredienser

4 personer


Revet parmesan og rå blomkål:
1 blomkål (ca. 480 g), små buketter
1 dl kapers
1 citron, revet skal og saft
peber
20 g parmesanost, revet

Fuldkornsris med mandler:
140 g fuldkornsris, koges uden salt efter anvisning på posen
2 lime, revet skal og saft
1 spsk frisk mynte, groft plukket
1 spsk persille, groft plukket
1 tsk chili, fint hakket
35 g mandler, ristet 4 min. og hakket
1 tsk groft salt
peber

Ristet laks:
600 g laks i filet, delt i 4 lige store stykker
1 dl rugmel
1 tsk smør og 1 tsk koldpresset raps-/olivenolie til stegning
1 tsk groft salt
peber