Ristet laks med revet parmesan og rå blomkål
Tid:
0 min
0 min
Sådan gør du
Revet parmesan og rå blomkål:
- Bland blomkål, kapers og saft og skal af citronen.
- Smag til med peber, og vend til sidst reven parmesanost i.
Fuldkornsris med mandler:
- Kom de kogte ris i en skål.
- Tilsæt limeskal og -saft, mynte, persille, chili, mandler, og bland det nænsomt.
- Smag til med groft salt og peber inden servering.
Ristet laks:
- Vend laksestykkerne i rugmel.
- Varm smør og olie op på en pande – lad det blive varmt uden at brænde på.
- Steg fisken af på begge sider, ca. 2-3 minutter på hver side.
- Krydr med groft salt og peber.
Tak til Nøglehullet for lån af opskriften.
Brugt i denne ret
Laks
Laksen er en sølvskinnende slank fisk med fedtfinne. Laksen kan kendes fra…
Ingredienser
4 personer
Revet parmesan og rå blomkål:
1 blomkål (ca. 480 g), små buketter
1 dl kapers
1 citron, revet skal og saft
peber
20 g parmesanost, revet
Fuldkornsris med mandler:
140 g fuldkornsris, koges uden salt efter anvisning på posen
2 lime, revet skal og saft
1 spsk frisk mynte, groft plukket
1 spsk persille, groft plukket
1 tsk chili, fint hakket
35 g mandler, ristet 4 min. og hakket
1 tsk groft salt
peber
Ristet laks:
600 g laks i filet, delt i 4 lige store stykker
1 dl rugmel
1 tsk smør og 1 tsk koldpresset raps-/olivenolie til stegning
1 tsk groft salt
peber