Skip to main content

Røget makrel med røræg og frisk purløg

Tid:
0 min

Sådan gør du

Røræg:

  • Pisk de hele æg med mælk.
  • Varm lidt olie op på en pande.
  • Hæld massen på panden, og varm den op under omrøring, til den stivner.
  • Smag til med salt og peber.

Fisk:

  • Skær hoved og hale af makrellen.
  • Skær bugen op, og løsn forsigtigt kødet med kniven.
  • Fjern benene.

Servér stykker af makrel med salat, tomater, nye kartofler, lun røræg og friskklippet purløg. 


Tip:
Pak evt. de rensede fileter ind i makrelskindet og varm dem kort i ovnen (5-10 min.). I stedet for en hel makrel, kan du købe 2-4 fileter med skind uden ben.

 

Brugt i denne ret

Makrel

Makrellens krop er strømlinet og torpedoformet. Ryggens grundfarve er…

Ingredienser

4 personer


1 stor røget makrel
4 æg
½ dl mælk
olie
salat
purløg
tomater
nye kartofler