Skip to main content

Indonesisk rendang med makrel

Tid:
0 min

Sådan gør du

  • Pil løg og hvidløg. Skræl ingefærroden.
  • Skyl den friske koriander og nip bladene af stilkene (bladene gemmes til senere brug).
  • Kom hvidløg, løg, ingefærrod, korianderstilke, chili, spidskommen og kanel i en foodprocessor. Blend det hele til en ensartet mos.
  • Mosen steges i en gryde. Tilsæt olien fra makreldåserne og steg i ca. 15 minutter under omrøring.
  • Tilsæt herefter makrelfilet, plukket i mindre stykker, kokosmælk, vand og lidt salt og peber.
  • Bring retten i kog, skru ned for varmen og lad retten simre under jævnlig omrøring i 10 minutter til saucen er tyknet.
  • Kog risene efter anvisning på emballagen. Varm fladbrødene på en varm pande uden fedtstof eller i micro-ovn.
  • Riv limefrugten fint henover retten i gryden. Skær limefrugten over. Saften fra den ene halvdel presses i retten og den anden halvdel skæres i både.

Server retten med kogte ris, yoghurt og fladbrød. Pynt med limebåde og korianderblade.
 
Velbekomme!

Opskriften er venligst udlånt Amanda Seafoods. 

Brugt i denne ret

Makrel

Makrellens krop er strømlinet og torpedoformet. Ryggens grundfarve er…

Ingredienser

4 personer


3 ds makrelfilet i tomatsauce (3 x 125 g)
2 løg
4 fed hvidløg
10 cm ingefærrod
1 bundt frisk koriander
2 friske røde chili
1 tsk spidskommen
½ tsk stødt kanel
Olivenolie
1 ds (4 dl/400 g) kokosmælk light
1½ dl vand
Salt og peber
500 g basmati ris
4 chapatis (fladbrød)
1 limefrugt
1 dl yoghurt naturel