Indonesisk rendang med makrel
Tid:
0 min
0 min
Sådan gør du
- Pil løg og hvidløg. Skræl ingefærroden.
- Skyl den friske koriander og nip bladene af stilkene (bladene gemmes til senere brug).
- Kom hvidløg, løg, ingefærrod, korianderstilke, chili, spidskommen og kanel i en foodprocessor. Blend det hele til en ensartet mos.
- Mosen steges i en gryde. Tilsæt olien fra makreldåserne og steg i ca. 15 minutter under omrøring.
- Tilsæt herefter makrelfilet, plukket i mindre stykker, kokosmælk, vand og lidt salt og peber.
- Bring retten i kog, skru ned for varmen og lad retten simre under jævnlig omrøring i 10 minutter til saucen er tyknet.
- Kog risene efter anvisning på emballagen. Varm fladbrødene på en varm pande uden fedtstof eller i micro-ovn.
- Riv limefrugten fint henover retten i gryden. Skær limefrugten over. Saften fra den ene halvdel presses i retten og den anden halvdel skæres i både.
Server retten med kogte ris, yoghurt og fladbrød. Pynt med limebåde og korianderblade.
Velbekomme!
Opskriften er venligst udlånt Amanda Seafoods.
Brugt i denne ret
Makrel
Makrellens krop er strømlinet og torpedoformet. Ryggens grundfarve er…
Ingredienser
4 personer
3 ds makrelfilet i tomatsauce (3 x 125 g)
2 løg
4 fed hvidløg
10 cm ingefærrod
1 bundt frisk koriander
2 friske røde chili
1 tsk spidskommen
½ tsk stødt kanel
Olivenolie
1 ds (4 dl/400 g) kokosmælk light
1½ dl vand
Salt og peber
500 g basmati ris
4 chapatis (fladbrød)
1 limefrugt
1 dl yoghurt naturel