Røget sandart med kartofler, syltede rødbeder og kapers
Tid:
0 min
0 min
Sådan gør du
Råsyltede rødbeder:
- Kog æbleeddike og honning op.
- Kom rødbeder i tern i lagen, OG LAD DEM TRÆKKE CA. ET DØGN.
Røget sandart med tilbehør:
- Kom fileterne i fire kokotter eller et ildfast fad.
- Sauter rødbederne på en pande i lidt klaret smør.
- Bland rødbederne med kapers, og fordel det på fisken.
- Råsteg kartoflerne i klaret smør på en pande, til de er gyldne og møre.
- Smag til med salt og peber, og kom dem ovenpå rødbeder og kapers.
- Smuldr rugbrødet i små stykker, rist det let på en pande med lidt smør, og kom det oven på fisken.
- Bag kokotterne eller fadet i ovnen ved 180 grader i varmluft eller 200 grader i almindelig ovn. Kokotterne skal bages i 10-12 minutter og fadet i 15-20 minutter.
Servér direkte fra ovnen med en blanding af friske krydderurter efter temperament og smag.
Anden egnet fisk:
i princippet al slags fisk
Kilde: afstemningen om Danmarks Nationalret, Rikke Brockstedt
Brugt i denne ret
Sandart
Sandarten er en slank og smuk fisk, dens ryg og sider er grågrønne med…
Ingredienser
4 personer
Røget sandart:
600 g let røget filet af sandart, drysset med groft salt
1 spsk kapers, hakket groft
2 dl fløde
50 g smør, klaret (smeltet uden smørrets naturlige vand)
½-1 tsk groft salt
peber
Tilbehør:
300 g kartofler skåret i små tern
2 skiver rugbrød
lidt smør
friske krydderurter efter eget valg
Råsyltede rødbeder:
2 dl æbleeddike
100 g honning
300 g rødbeder i små tern