Skip to main content

Røget sandart med kartofler, syltede rødbeder og kapers

Tid:
0 min

Sådan gør du

Råsyltede rødbeder:

  • Kog æbleeddike og honning op.
  • Kom rødbeder i tern i lagen, OG LAD DEM TRÆKKE CA. ET DØGN.

 

Røget sandart med tilbehør:

  • Kom fileterne i fire kokotter eller et ildfast fad.
  • Sauter rødbederne på en pande i lidt klaret smør.
  • Bland rødbederne med kapers, og fordel det på fisken.
  • Råsteg kartoflerne i klaret smør på en pande, til de er gyldne og møre.
  • Smag til med salt og peber, og kom dem ovenpå rødbeder og kapers.
  • Smuldr rugbrødet i små stykker, rist det let på en pande med lidt smør, og kom det oven på fisken.
  • Bag kokotterne eller fadet i ovnen ved 180 grader i varmluft eller 200 grader i almindelig ovn. Kokotterne skal bages i 10-12 minutter og fadet i 15-20 minutter.

 

Servér direkte fra ovnen med en blanding af friske krydderurter efter temperament og smag.

 

Anden egnet fisk:
i princippet al slags fisk

 

Kilde: afstemningen om Danmarks Nationalret, Rikke Brockstedt

Brugt i denne ret

Sandart

Sandarten er en slank og smuk fisk, dens ryg og sider er grågrønne med…

Ingredienser

4 personer



Røget sandart:
600 g let røget filet af sandart, drysset med groft salt
1 spsk kapers, hakket groft
2 dl fløde
50 g smør, klaret (smeltet uden smørrets naturlige vand)
½-1 tsk groft salt
peber

Tilbehør:
300 g kartofler skåret i små tern
2 skiver rugbrød
lidt smør
friske krydderurter efter eget valg

Råsyltede rødbeder:
2 dl æbleeddike
100 g honning
300 g rødbeder i små tern