Skip to main content

Tun stegt i krydderurter

Tid:
0 min

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 250 grader
  • Smør peberfrugterne ind i olie, og læg dem i en bradepande med bagepapir.
  • Skær tomaterne i kvarte, og læg dem med den runde side nedad i bradepanden ved siden af peberfrugterne.
  • Dryp tomaterne med olie.
  • Bag peberfrugter og tomater i ca. 20 minutter – vend peberfrugterne hvert 5. minut, så de bliver bagt på alle sider.
  • Kog perlebyggen i rigeligt vand med salt i det antal minutter, som er angivet på pakken.
  • Hæld den færdigkogte perlebyg op i en sigte, og lad den dryppe af.
  • Tag peberfrugter og tomater ud af ovnen.
  • Træk skindet af peberfrugterne, så snart de er kølet af, fjern stilk og kerner, og skær kødet i brede strimler.
  • Vend perlebyggen forsigtigt med 1 spsk olie, vineddike, peberfrugt, tomater og artiskokhjerter i kvarte.
  • Smag perlebygsalaten til med salt og peber.
  • Hak purløg og persille meget fint, og bland det på en tallerken sammen med 1/4 tsk salt.
  • Vend alle siderne af tunbøfferne i krydderurterne.
  • Varm olien op til jævn varme, og steg tunen 3 minutter på hver side – skru ned for varmen, hvis krydderurterne begynder at blive brune.
  • Skær tunbøfferne ud i skiver på skrå, og anret dem på tallerkener.
  • Stød peberkornene groft i en morter eller med bagsiden af en kniv på skærebrættet.
  • Bland olivenolie og citronsaft, og hæld over tunen


Drys med peber, citronskal og flagesalt, og servér tunen med perslebygsalat og godt brød.

 

Tip: I stedet for perlebyg kan du anvende parboiled spelt.

Brugt i denne ret

Tun

Tunen er mørk og sølvglinsende på siderne. Den har en lys bug. Rygfinnerne…

Ingredienser

4 personer



4 tunbøffer, ca. 500 g
2 røde peberfrugter
4 tomater
2 spsk olivenolie
300 g perlebyg
1 spsk vineddike
1 dåse artiskokhjerter
1 bdt. purløg
1 lille bdt. persille
3 spsk olivenolie
2 tsk blandede peberkorn (røde, hvide, grønne, sorte)
1 spsk olivenolie
1 spsk citronsaft
1 tsk revet citronskal
½ tsk flagesalt

Tilbehør:
godt brød