Tun stegt i krydderurter
Tid:
0 min
0 min
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 250 grader
- Smør peberfrugterne ind i olie, og læg dem i en bradepande med bagepapir.
- Skær tomaterne i kvarte, og læg dem med den runde side nedad i bradepanden ved siden af peberfrugterne.
- Dryp tomaterne med olie.
- Bag peberfrugter og tomater i ca. 20 minutter – vend peberfrugterne hvert 5. minut, så de bliver bagt på alle sider.
- Kog perlebyggen i rigeligt vand med salt i det antal minutter, som er angivet på pakken.
- Hæld den færdigkogte perlebyg op i en sigte, og lad den dryppe af.
- Tag peberfrugter og tomater ud af ovnen.
- Træk skindet af peberfrugterne, så snart de er kølet af, fjern stilk og kerner, og skær kødet i brede strimler.
- Vend perlebyggen forsigtigt med 1 spsk olie, vineddike, peberfrugt, tomater og artiskokhjerter i kvarte.
- Smag perlebygsalaten til med salt og peber.
- Hak purløg og persille meget fint, og bland det på en tallerken sammen med 1/4 tsk salt.
- Vend alle siderne af tunbøfferne i krydderurterne.
- Varm olien op til jævn varme, og steg tunen 3 minutter på hver side – skru ned for varmen, hvis krydderurterne begynder at blive brune.
- Skær tunbøfferne ud i skiver på skrå, og anret dem på tallerkener.
- Stød peberkornene groft i en morter eller med bagsiden af en kniv på skærebrættet.
- Bland olivenolie og citronsaft, og hæld over tunen
Drys med peber, citronskal og flagesalt, og servér tunen med perslebygsalat og godt brød.
Tip: I stedet for perlebyg kan du anvende parboiled spelt.
Brugt i denne ret
Tun
Tunen er mørk og sølvglinsende på siderne. Den har en lys bug. Rygfinnerne…
Ingredienser
4 personer
4 tunbøffer, ca. 500 g
2 røde peberfrugter
4 tomater
2 spsk olivenolie
300 g perlebyg
1 spsk vineddike
1 dåse artiskokhjerter
1 bdt. purløg
1 lille bdt. persille
3 spsk olivenolie
2 tsk blandede peberkorn (røde, hvide, grønne, sorte)
1 spsk olivenolie
1 spsk citronsaft
1 tsk revet citronskal
½ tsk flagesalt
Tilbehør:
godt brød