Skip to main content

Agurk- og ærte suppe med ferske danske rejer

Tid:
0 min

Sådan gør du

Pil og hak skalotteløg og steg det klart i olivenolie.

Tilsæt hvidvin, og kog det ind til cirka 0,5 dl.

Tilsæt hakket agurk og ærter sammen med bouillon, og lad det simre i 5-10 minutter.

Smag til med salt og peber. 

Tag suppen af varmen – purér og si.

Suppen nedkøles og røres med kold med cremefraiche kort før servering.

Anretning:

Anrettes i skål med ferske rejer og pyntes eventuelt med dild.

Serveres med sprødt rugbrød.

 

Opskriften er venligst udlånt af Launis

Brugt i denne ret

Reje (Koldtvands)

Rejen er rød med lange savtakkede pandetorn og runde sorte øjne. Det tynde…

Ingredienser

4 personer


450g ferske danske rejer
1 skalotteløg
2 spsk. olivenolie til stegning
2 dl hvidvin
1 agurk
300g ærter
¼ l hønsebouillon
5 spsk. creme fraiche