Skip to main content

Baconstegt laks med linser og blodgrape

Tid:
0 min

Sådan gør du

  • Kom linserne i en gryde med rigeligt vand og lidt salt.
  • Kog linserne, til de er møre – det tager 20-30 minutter.
  • Hæld linserne i en sigte, og lad dem dryppe af.
  • Skær skræl og bund af grapefrugterne.
  • Skær grapefrugterne i fileter ved at skære kødet fri mellem de hvide hinder.
  • Vend linserne med olie og balsamico, og smag til med salt og peber.
  • Hak persillen groft, og vend den i linserne sammen med grapefrugtfileterne.
  • Rul 2 skiver bacon om hver laksesteak.
  • Steg dem ved jævn varme på en pande uden fedtstof, til baconen er sprød og gyldenbrun.
  • Anret laksen på linserne, og servér med godt brød og en stor skål grøn salat.

 

Anden egnet fisk:
ørred

Brugt i denne ret

Laks

Laksen er en sølvskinnende slank fisk med fedtfinne. Laksen kan kendes fra…

Ingredienser

4 personer



4 laksesteaks
8 skiver bacon
400 g grønne linser
2 blodgrapefrugter
2 spsk olivenolie
2 spsk balsamico
1 lille bundt bredbladet persille

Tilbehør:
godt brød
grøn salat