Pastasalat med laks
Tid:
0 min
0 min
Sådan gør du
- Knæk enden af aspargesene, og skær dem derefter i stykker på 3 cm.
- Kog pastaen i rigeligt kogende vand med salt i det antal minutter, som er angivet på pakken. Kog aspargesene med de sidste 3 minutter.
- Hæld pasta og asparges op i en sigte, skyl med koldt vand, og lad dem dryppe af i sigten.
- Halvér avocadoen, fjern stenen, og skrab kødet ud med en ske.
- Blend avocadokødet med ylette og citronsaft.
- Skær laksen i strimler, og vend pasta, asparges, laks og avocadodressing grundigt sammen i en stor skål.
- Smag til med salt og peber, og tilsæt evt. lidt vand, så dressingen ligger cremet og lækker om pastaen.
Drys hakket purløg over pastasalaten, og servér med godt brød.
Anden egnet fisk:
røget ørred
Brugt i denne ret
Laks
Laksen er en sølvskinnende slank fisk med fedtfinne. Laksen kan kendes fra…
Ingredienser
4 personer
200 g røget laks i skiver
1 bundt asparges (500 g)
400 g kort pasta (f.eks. penne, skruer el. sløjfer)
1 stor avocado
2 dl ylette, letmælksyoghurt e.l.
saft af ½-1 citron
1 bundt purløg
salt og peber
Tilbehør:
godt brød