Skip to main content

Laks med krydderurter og kartofler

Tid:
0 min

Sådan gør du

  • Læg laksen på en bageplade med bagepapir. Krydr med salt og frisk timian. Skyl citronen, skær den ud i skiver og fordel dem rundt på/ved fisken. Bag laksestykket i ovnen ved 200 grader i 20 minutter.

  • Skyl/rens kartoflerne og kog dem med skræl på i letsaltet vand i 10-12 minutter.

  • Basilikum, pinjekerne - gerne ristede og afkølede - revet parmesanost, olivenolie, salt og peber blendes i en minihakker, foodprocessor eller lignende, indtil pestoen har en fin konsistens.

  • Vend de lune kartofler med cirka halvdelen af pestoen og server med det bagte laksestykke samt knasende sprødt flute.

Opskriften er venligst udlånt af Glyngøre.

Brugt i denne ret

Laks

Laksen er en sølvskinnende slank fisk med fedtfinne. Laksen kan kendes fra…

Ingredienser

4 personer


  • Laksefilet med skind
  • 1 stk. citron
  • Frisk timian
  • 600 g små kartofler
  • 1 bdt. frisk basilikum
  • 30 g pinjekerner
  • 40 g parmesanost 
  • 1/2 dl olivenolie
  • Salt og peber
  • Et godt flute