Laks med krydderurter og kartofler
Tid:
0 min
0 min
Sådan gør du
Læg laksen på en bageplade med bagepapir. Krydr med salt og frisk timian. Skyl citronen, skær den ud i skiver og fordel dem rundt på/ved fisken. Bag laksestykket i ovnen ved 200 grader i 20 minutter.
Skyl/rens kartoflerne og kog dem med skræl på i letsaltet vand i 10-12 minutter.
Basilikum, pinjekerne - gerne ristede og afkølede - revet parmesanost, olivenolie, salt og peber blendes i en minihakker, foodprocessor eller lignende, indtil pestoen har en fin konsistens.
Vend de lune kartofler med cirka halvdelen af pestoen og server med det bagte laksestykke samt knasende sprødt flute.
Opskriften er venligst udlånt af Glyngøre.
Brugt i denne ret
Laks
Laksen er en sølvskinnende slank fisk med fedtfinne. Laksen kan kendes fra…
Ingredienser
4 personer
- Laksefilet med skind
- 1 stk. citron
- Frisk timian
- 600 g små kartofler
- 1 bdt. frisk basilikum
- 30 g pinjekerner
- 40 g parmesanost
- 1/2 dl olivenolie
- Salt og peber
- Et godt flute