Pandekager med laksestuvning
Tid:
0 min
0 min
Sådan gør du
- Kom mel og salt i en skål.
- Pisk æg, mælk og olie i dejen lidt ad gangen, og rør til dejen er ensartet.
- Varm en slip let-pande, og steg pandekagerne på begge sider.
- Hold pandekagerne varme i ovnen indtil servering.
- Skær laksen i mindre tern.
- Skær porrer i ringe, og skyl dem godt.
- Skræl gulerødder, og skær dem i små tern.
- Kog porrer og gulerødder under låg i 1 dl vand i 2 minutter.
- Tilsæt 5 dl mælk, og varm op.
- Rør resten af mælken med majsstivelse til en jævning.
- Rør jævningen i saucen under omrøring.
- Tilsæt laksen, og kog saucen i ca. 3 minutter.
- Smag til med salt og peber, og tilsæt hakket dild.
Servér laksestuvningen i pandekagerne.
Tip: I pandekagerne kan halvdelen af hvedemelet erstattes af grahamsmel.
Anden egnet fisk:
ørred
Brugt i denne ret
Laks
Laksen er en sølvskinnende slank fisk med fedtfinne. Laksen kan kendes fra…
Ingredienser
4 personer
Pandekager (8 stk.):
4 dl hvedemel
1 tsk salt
1 æg
4 dl letmælk
1 spsk raps- el. olivenolie
Laksestuvning:
225 g laksefilet
3 porrer
4 gulerødder
6 dl letmælk
3 spsk majsstivelse
1 bundt dild
salt og peber