Skip to main content

Pandekager med laksestuvning

Tid:
0 min

Sådan gør du

  • Kom mel og salt i en skål.
  • Pisk æg, mælk og olie i dejen lidt ad gangen, og rør til dejen er ensartet.
  • Varm en slip let-pande, og steg pandekagerne på begge sider.
  • Hold pandekagerne varme i ovnen indtil servering.
  • Skær laksen i mindre tern.
  • Skær porrer i ringe, og skyl dem godt.
  • Skræl gulerødder, og skær dem i små tern.
  • Kog porrer og gulerødder under låg i 1 dl vand i 2 minutter.
  • Tilsæt 5 dl mælk, og varm op.
  • Rør resten af mælken med majsstivelse til en jævning.
  • Rør jævningen i saucen under omrøring. 
  • Tilsæt laksen, og kog saucen i ca. 3 minutter.
  • Smag til med salt og peber, og tilsæt hakket dild.


Servér laksestuvningen i pandekagerne.

 

Tip: I pandekagerne kan halvdelen af hvedemelet erstattes af grahamsmel.

 

Anden egnet fisk:
ørred

Brugt i denne ret

Laks

Laksen er en sølvskinnende slank fisk med fedtfinne. Laksen kan kendes fra…

Ingredienser

4 personer



Pandekager (8 stk.):
4 dl hvedemel
1 tsk salt
1 æg
4 dl letmælk
1 spsk raps- el. olivenolie

Laksestuvning:
225 g laksefilet
3 porrer
4 gulerødder
6 dl letmælk
3 spsk majsstivelse
1 bundt dild
salt og peber