Bagt kulmule med græske kartofler
Tid:
0 min
0 min
Sådan gør du
Græske citronkartofler:
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Skur eller skrab kartoflerne, halvér dem, og læg dem i et stort ildfast fad.
- Pres saften ud af halvdelen af citronen, og skær den anden halvdel i tern.
- Hak hvidløget, og skær peberrugterne i grove stykker.
- Bland citronsaft, citrontern, hvidløg, peberfrugter, oliven, timian, olivenolie, salt og peber grundigt sammen med kartoflerne i fadet, og lad det bage i ca. 30 minutter.
Tzatziki:
- Riv agurken groft, og pres saften let ud af den med hænderne.
- Rør agurk og presset hvidløg i yoghurten, og smag til med salt og peber.
Fisk:
- Skær tomaterne i skiver, og læg dem taglagt i et ildfast fad smurt med lidt olivenolie.
- Skær kulmulen i stykker på ca. 4x4 cm, og læg dem oven på tomaterne.
- Dryp fisken med lidt olivenolie, krydr med salt og peber, og drys med tørret oregano eller rosmarin.
- Bag fisk og tomater 8-10 minutter i ovnen sammen med kartoflerne.
Servér fisken med græske citronkartofler, tzatziki og godt brød.
Brugt i denne ret
Kulmule
Kulmulen har et svagt underbid og ingen skægtråde. Mundhulen og gællehulen…
Ingredienser
4 personer
Fisk:
500 g kulmulefilet uden skind og ben
4 tomater
1 tsk tørret oregano el. rosmarin
olivenolie
salt og peber
Græske citronkartofler:
1 kg små nye kartofler
1 citron
1 fed hvidløg
1 rød peberfrugt
1 gul peberfrugt
50 g små sorte græske oliven
2 kviste timian
1 spsk olivenolie
salt og peber
Tzatziki:
1 agurk
1 fed hvidløg
3 dl græsk yoghurt
salt og peber
Tilbehør:
godt brød