Bygotto med blåmusling
Tid:
0 min
0 min
Sådan gør du
Bygotto:
- Kog perlebyggen i 15 minutter i usaltet vand, og hæld vandet fra.
- Sautér gulerødder og halvdelen af løget i en gryde i 1 spsk olie, og tilsæt herefter perlebyggen, og vend rundt.
- Tilsæt fiskebouillon lidt ad gangen, og rør jævnligt, indtil bouillonen er fordampet efter ca. 20 minutter.
Fisk:
- Skyl muslingerne i koldt vand. Kassér muslinger med ituslået skal.
- Sautér resten af løget med hvidløget i en gryde med 1 spsk olie i ca. 1 minut. Tilsæt herefter muslinger og æblemost, og damp i 5 minutter under låg.
- Kassér de muslinger, der ikke har åbnet sig.
- Hæld væsken fra muslingerne op i bygottoen, og læg igen låg på gryden.
- Rør til sidst mascarpone og persille i bygottoen, smag til med salt og peber, og tilsæt de dampede muslinger.
Brugt i denne ret
Blåmusling
Blåmuslingen er omgivet af to symmetriske, ovale, hvælvede, mørkeblå næsten…
Ingredienser
4 personer
1½ kg blåmuslinger
6 dl perlebyg
4 gulerødder i små tern
1 finthakket løg
2 spsk rapsolie
½ l varm fiske- el. grøntsagsbouillon
2 fed hakket hvidløg
1 dl æblemost el. -juice
2 spsk mascarpone el. creme fraiche 38%
1 håndfuld grofthakket, bredbladet persille