Skip to main content

Bygotto med blåmusling

Tid:
0 min

Sådan gør du

Bygotto:

  • Kog perlebyggen i 15 minutter i usaltet vand, og hæld vandet fra.

  • Sautér gulerødder og halvdelen af løget i en gryde i 1 spsk olie, og tilsæt herefter perlebyggen, og vend rundt.

  • Tilsæt fiskebouillon lidt ad gangen, og rør jævnligt, indtil bouillonen er fordampet efter ca. 20 minutter.

 

Fisk:

  • Skyl muslingerne i koldt vand. Kassér muslinger med ituslået skal.

  • Sautér resten af løget med hvidløget i en gryde med 1 spsk olie i ca. 1 minut. Tilsæt herefter muslinger og æblemost, og damp i 5 minutter under låg.

  • Kassér de muslinger, der ikke har åbnet sig.

  • Hæld væsken fra muslingerne op i bygottoen, og læg igen låg på gryden.

  • Rør til sidst mascarpone og persille i bygottoen, smag til med salt og peber, og tilsæt de dampede muslinger.

Brugt i denne ret

Blåmusling

Blåmuslingen er omgivet af to symmetriske, ovale, hvælvede, mørkeblå næsten…

Ingredienser

4 personer


1½ kg blåmuslinger
6 dl perlebyg
4 gulerødder i små tern
1 finthakket løg
2 spsk rapsolie
½ l varm fiske- el. grøntsagsbouillon
2 fed hakket hvidløg
1 dl æblemost el. -juice
2 spsk mascarpone el. creme fraiche 38%
1 håndfuld grofthakket, bredbladet persille