Blåmuslinger med pasta
Tid:
0 min
0 min
Sådan gør du
Fisk:
- Skyl muslingerne i koldt vand, og fjern evt. tråde.
- Kassér muslinger med ituslået skal.
- Sæt en stor gryde letsaltet vand over til pasta, og kog den 2 min. mindre, end angivet på pakken.
Grøntsager:
- Varm olien op i en stor, tykbundet gryde, og sautér hvidløgene kort, uden at de bliver brune.
- Tilsæt løg, gulerødder og fennikel, og sautér et par min.
- Tilsæt muslinger, citronskal, chili og hvidvin, og kog i 5 min.
- Kassér de muslinger, der ikke har åbnet sig.
- Dryp pasta af i en sigte, og bland sammen med muslingerne.
- Varm hurtigt op, og smag til med salt og peber.
- Drys med hakket persille.
Brugt i denne ret
Blåmusling
Blåmuslingen er omgivet af to symmetriske, ovale, hvælvede, mørkeblå næsten…
Ingredienser
4 personer
- 1 kg blåmuslinger
Grøntsager mm.:
- 500 g fettuccine eller spaghetti
- 2 spsk olivenolie
- 2 fed hakket hvidløg
- 2 løg i små tern
- 2 gulerødder i små tern
- 1 fennikel i små tern
- revet skal af ½ citron
- ¼ tsk chiliflager
- 2 dl hvidvin
- ½ bundt hakket, bredbladet persille