Spaghetti med muslinger a la carbonara
Tid:
0 min
0 min
Sådan gør du
- Pil og hak løg og hvidløg. Smelt smørret i en gryde, og svits løg og hvidløg.
- Kom muslingerne i, vend dem godt rundt, og tilsæt timiankviste.
- Læg låg på, lad det koge op og dampe i ca. 5 minutter. Kassér muslinger, der ikke har åbnet sig under dampningen.
- Bring en gryde med rigeligt, letsaltet vand i kog, og kog spaghettien i 8-10 minutter, til den er "al dente" - dvs. stadig med lidt bid.
- Dræn spaghettien i et dørslag, og kom den så tilbage i gryden.
- Snit fennikellen fint. Pisk æg, revet parmesanost, snittet fennikel og fløde sammen.
- Tilsæt muslinger, og vend så massen godt rundt i den varme pasta.
- Varm langsomt op, til sovsen begynder at jævne. Smag til med salt, peber og citronsaft. Pluk kørvelen fra stilken, og vend den i til sidst – og du er klar til servering.
Tip: Du kan evt. riste halvdelen af de dampede muslinger, inden du kommer dem i sovsen. Rist dem blot sprøde i olie på en varm pande, og læg dem så til afdrypning på køkkenrulle. Hak de ristede muslinger, og drys dem over retten til sidst.
Tak til Vilsund Blue for lån af opskriften.
Brugt i denne ret
Blåmusling
Blåmuslingen er omgivet af to symmetriske, ovale, hvælvede, mørkeblå næsten…
Ingredienser
4 personer
1½ kg blåmuslinger
1 løg
2 fed hvidløg
15 g smør
et par kviste timian
350 g spaghetti
100 g fennikel
4 æg
100 g parmesanost
2½ dl piskefløde 38%
salt og peber
citronsaft
1/4 frisk kørvel