Muslinger dampet i øl med fennikel og persille
Tid:
0 min
0 min
Sådan gør du
- Skyl muslingerne i koldt, rindende vand. Rør lidt hårdhændet rundt i muslingerne med hånden.
- Tjek om eventuelt åbne muslinger er levende, ved at give dem et lille gok ned i køkkenbordet.
- Kassér dem, hvis de ikke lukker sig, eller hvis skallen er ødelagt.
- Skrub muslingerne rene med en svamp eller en lille kniv.
- Ordn løg, hvidløg, tomat og fennikel, og snit det hele fint.
- Pluk persillebladene fra stilkene, men smid ikke stilkene ud.
- Kom grøntsager og persillestilke i en gryde med lidt smør, og steg dem ved lav varme i et par minutter, uden at de tager farve – rør godt rundt.
- Tilsæt øl og muslinger, kom låg på, og damp ved høj varme i 4-5 minutter, til muslingerne har åbnet sig.
- Kassér lukkede muslinger.
- Hak persillen, og vend den sammen med muslingerne.
- Smag til med salt og peber.
Servér med det samme i gryden eller en stor skål. Servér muslingerne som forret eller let hovedret med godt brød til.
Tak til Meyers Kantiner A/S for lån af opskriften.
Brugt i denne ret
Blåmusling
Blåmuslingen er omgivet af to symmetriske, ovale, hvælvede, mørkeblå næsten…
Ingredienser
4 personer
2 kg blåmuslinger
3 skalotteløg
2 fed hvidløg
3 tomater
1 fennikel
1 bdt. bredbladet persille
20-30 g smør
3 dl øl
salt og peber
Tilbehør
Godt brød