Skip to main content

Muslinger dampet i øl med fennikel og persille

Tid:
0 min

Sådan gør du

  • Skyl muslingerne i koldt, rindende vand. Rør lidt hårdhændet rundt i muslingerne med hånden.
  • Tjek om eventuelt åbne muslinger er levende, ved at give dem et lille gok ned i køkkenbordet.
  • Kassér dem, hvis de ikke lukker sig, eller hvis skallen er ødelagt.
  • Skrub muslingerne rene med en svamp eller en lille kniv.
  • Ordn løg, hvidløg, tomat og fennikel, og snit det hele fint.
  • Pluk persillebladene fra stilkene, men smid ikke stilkene ud.
  • Kom grøntsager og persillestilke i en gryde med lidt smør, og steg dem ved lav varme i et par minutter, uden at de tager farve – rør godt rundt.
  • Tilsæt øl og muslinger, kom låg på, og damp ved høj varme i 4-5 minutter, til muslingerne har åbnet sig.
  • Kassér lukkede muslinger.
  • Hak persillen, og vend den sammen med muslingerne.
  • Smag til med salt og peber.

Servér med det samme i gryden eller en stor skål. Servér muslingerne som forret eller let hovedret med godt brød til.

 

Tak til Meyers Kantiner A/S for lån af opskriften.

Brugt i denne ret

Blåmusling

Blåmuslingen er omgivet af to symmetriske, ovale, hvælvede, mørkeblå næsten…

Ingredienser

4 personer


2 kg blåmuslinger
3 skalotteløg
2 fed hvidløg
3 tomater
1 fennikel
1 bdt. bredbladet persille
20-30 g smør
3 dl øl
salt og peber

 

Tilbehør
Godt brød