Paella med fisk og skaldyr
Tid:
0 min
0 min
Sådan gør du
- Hak løget, hak hvidløget fint, skær peberfrugterne i strimler, og skær tomaterne i tern.
- Skær chorizopølsen i skiver, og steg den ved jævn varme i olien på en paellapande (eller en almindelig stor pande eller en flad gryde).
- Svits løg, hvidløg, peberfrugter og tomater sammen med pølsen i 1 minut.
- Tilsæt risene, og svits et øjeblik.
- Tilsæt paprika, safran, hvidvin og vand eller bouillon samt salt, og lad risene koge ved jævn varme i 10 minutter under låg.
- Skær fisken i stykker på 4 x 4 cm – fladfiskefileter kan halveres og lægges sammen.
- Fordel fisk, muslinger og blæksprutter jævnt i risene. Rør ikke i risene, men ryst evt. panden, så fisk og skaldyr synker lidt ned.
- Kog risene ved svag varme endnu 10 minutter.
- Fordel rejerne og ærterne oven på paellaen, og kog endnu 4 minutter. Kanterne og bunden på paellaen må gerne blive sprød og bagt - dog uden at brænde på.
Drys paellaen med hakket persille, og servér den i panden med citronbåde til at dryppe over.
Anden egnet fisk:
multe, havtaske
Andet egnet skaldyr:
jomfruhummer, alle slags muslinger
Brugt i denne ret
Blåmusling
Blåmuslingen er omgivet af to symmetriske, ovale, hvælvede, mørkeblå næsten…
Ingredienser
4 personer
400 g fisk, f.eks. rødfisk, havkat, torskefisk el. fladfisk
200 g muslinger
evt. 150 g små blæksprutter
200 g rejer med skal
1 løg
2 fed hvidløg
2 røde peberfrugter
2 tomater
50 g chorizopølse
1 spsk olivenolie
4 dl paellaris
1 tsk paprika
1/4 tsk safran
2 dl hvidvin
1 liter vand, fiske- el. hønsebouillon
1 tsk salt
2 dl frosne ærter
½ dl hakket persille
Tilbehør:
½ citron i både