En hyldest til Limfjorden
0 min
Sådan gør du
Dampede muslinger med bacon fra Mors og Limfjordporter
Skyl og skrub muslingerne. De dårlige kasseres (de er dårlige, hvis de ikke er lukkede eller ikke lukker sig, når de bliver banket imod bordet.)
Pil skalotteløgene og skær dem i ringe. Skær sværen af baconen, og skær baconen i tern. Varm olien op i en gryde. Tilsæt løg og bacon i gryden og sauter det grundigt af. Tilsæt muslinger og limfjordsporter til gryden. Læg et låg på gryden og lad muslingerne dampe i 3-4 minutter, eller indtil de har åbnet sig. Tag muslingerne op af gryden, tilsæt creme fraiche til muslingefonden og kog den lidt ind.
Hak løvstikke groft. Snit purløg fint. Tilsæt muslingerne, løvstikke og purløg til gryden og vend det godt sammen. Smag til med salt og peber.
Opskrift og billeder er udlånt fra Dansk Cater
Brugt i denne ret
Blåmusling
Blåmuslingen er omgivet af to symmetriske, ovale, hvælvede, mørkeblå næsten…
Ingredienser
5 personer
2 kg blåmuslinger fra Limfjorden
150 g skalotteløg
125 g tørsaltet bacon fra Mors
1 dl limfjordsporter
75 g creme fraiche 38 %
10 g løvstikke
10 g purløg
Opskrift og billeder er udlånt fra Dansk Cater