Skip to main content

En lynret med makrel

Tid:
0 min

Sådan gør du

  • Smør en foliebakke (fad, hvis i ovnen).
  • Klem kartoflerne, og kom dem sammen med asparges på foliebakken plus halvdelen af smørret.
  • Læg fisken ved siden af med skindsiden opad, og krydr med ½ tsk groft salt og peber.
  • Sæt bakken på grillen eller fadet i ovnen ved 225 grader i ca. 12-15 minutter.
  • Tag fisken op lige før servering, og fjern evt. skindet.
  • Bland citron, appelsin, urter og det sidste smør med asparges.
  • Kom fisken på toppen, slut af med lidt friske urter, og så spises der.

 

Tak til Nøglehullet for lån af opskriften.

Brugt i denne ret

Makrel

Makrellens krop er strømlinet og torpedoformet. Ryggens grundfarve er…

Ingredienser

4 personer


500 g makrelfilet, frisk
1 kg kogte kartofler
1 ½ kg hvide asparges, skrællet og bund knækket af
20 g smør
½ tsk groft salt
peber
2 citroner, pillet og delt i både
2 appelsiner, pillet og delt i både
blandede krydderurter (persille, dild, timian)