Skip to main content

Fiskefrikadeller med hjemmelavet grov urteremoulade

Tid:
0 min

Sådan gør du

Fiskefrikadeller:

  • Blend torsk og bacon.
  • Tilsæt kartoffel, løg, æg og rasp, og blend sammen med torsken.
  • Rør halvdelen af de finthakkede krydderurter (den anden halvdel bruges til urteremouladen) og citronskal i farsen.
  • Tilsæt lidt mælk, hvis farsen er for tør. 
  • Sæt farsen på køl.
  • Steg fiskefrikadellerne i olie tilsat lidt smør.

 

Grov urteremoulade:

  • Rør mayonnaisen eller yoghurt med sennep, hakkede drueagurker, kapers, løg, æble og resten af de finthakkede krydderurter.
  • Smag til med salt.

 

Tilbehør:

  • Kog kartoflerne i letsaltet vand – skru ned for varmen, når de koger, og lad dem simre færdig.
  • Lav en lækker grøn salat af forskellige salater og krydderurter. Der er mange at vælge imellem.
  • Ryst en dressing af eddike, olie, lidt sennep, salt og peber.

 

Servér fiskefrikadellerne med kogte kartofler, urteremoulade, grøn salat med dressing samt citronbåde.

 

Tip: Fiskefrikadellerne kan fint serveres til et stykke godt rugbrød i stedet for sammen med kartofler.

 

Kilde: afstemningen om Danmarks Nationalret, Ninna Bundgaard Christensen

Brugt i denne ret

Torsk

Torsken har overbid, en kraftig skægtråd og en lys sidelinie. Ryg og sider…

Ingredienser

4 personer



Fiskefrikadeller:
500 g torskefilet
100 g røget bacon
200 g kogt kartoffel (brug evt. en rest fra dagen før)
½ løg, skrællet og skåret i grove stykker
2 æg
3 spsk rasp
2 spsk finthakket persille
2 spsk finthakket dild
2 spsk fintskåret purløg
2 spsk finthakket kørvel
fintrevet skal af 1 citron
evt. lidt mælk
2 spsk neutral olie, f.eks. vindruekerne- el. raps-
10 g smør

Grov urteremoulade:
2 dl mayonnaise, A38 el. drænet yoghurt
1 spsk sennep
2 tsk grofthakkede syltede drueagurker
1 spsk kapers
1 spsk finthakket løg
1 æble i tern på ½ x ½ cm
halvdelen af de hakkede krydderurter fra fiskefrikadellerne

Tilbehør:
1 kg små skrællede kartofler
1 citron skåret i både
forskellige grønne salater, f.eks. hjertesalat, feldsalat
friske krydderurter, f.eks. dild, kørvel, persille
2 spsk god olie
1 spsk eddike
1 tsk sennep
¼ stk salt
peber