Fiskefrikadeller med hjemmelavet grov urteremoulade
0 min
Sådan gør du
Fiskefrikadeller:
- Blend torsk og bacon.
- Tilsæt kartoffel, løg, æg og rasp, og blend sammen med torsken.
- Rør halvdelen af de finthakkede krydderurter (den anden halvdel bruges til urteremouladen) og citronskal i farsen.
- Tilsæt lidt mælk, hvis farsen er for tør.
- Sæt farsen på køl.
- Steg fiskefrikadellerne i olie tilsat lidt smør.
Grov urteremoulade:
- Rør mayonnaisen eller yoghurt med sennep, hakkede drueagurker, kapers, løg, æble og resten af de finthakkede krydderurter.
- Smag til med salt.
Tilbehør:
- Kog kartoflerne i letsaltet vand – skru ned for varmen, når de koger, og lad dem simre færdig.
- Lav en lækker grøn salat af forskellige salater og krydderurter. Der er mange at vælge imellem.
- Ryst en dressing af eddike, olie, lidt sennep, salt og peber.
Servér fiskefrikadellerne med kogte kartofler, urteremoulade, grøn salat med dressing samt citronbåde.
Tip: Fiskefrikadellerne kan fint serveres til et stykke godt rugbrød i stedet for sammen med kartofler.
Kilde: afstemningen om Danmarks Nationalret, Ninna Bundgaard Christensen
Brugt i denne ret
Torsk
Torsken har overbid, en kraftig skægtråd og en lys sidelinie. Ryg og sider…
Ingredienser
4 personer
Fiskefrikadeller:
500 g torskefilet
100 g røget bacon
200 g kogt kartoffel (brug evt. en rest fra dagen før)
½ løg, skrællet og skåret i grove stykker
2 æg
3 spsk rasp
2 spsk finthakket persille
2 spsk finthakket dild
2 spsk fintskåret purløg
2 spsk finthakket kørvel
fintrevet skal af 1 citron
evt. lidt mælk
2 spsk neutral olie, f.eks. vindruekerne- el. raps-
10 g smør
Grov urteremoulade:
2 dl mayonnaise, A38 el. drænet yoghurt
1 spsk sennep
2 tsk grofthakkede syltede drueagurker
1 spsk kapers
1 spsk finthakket løg
1 æble i tern på ½ x ½ cm
halvdelen af de hakkede krydderurter fra fiskefrikadellerne
Tilbehør:
1 kg små skrællede kartofler
1 citron skåret i både
forskellige grønne salater, f.eks. hjertesalat, feldsalat
friske krydderurter, f.eks. dild, kørvel, persille
2 spsk god olie
1 spsk eddike
1 tsk sennep
¼ stk salt
peber