Skip to main content

Fiskelasagne

Tid:
0 min

Sådan gør du

Fisk:

  • Skær fisken i mindre stykker, og krydr med salt og peber.

Tomatsauce:

  • Svits de snittede grøntsager i olie i et par minutter.
  • Tilsæt krydderier, tomater og bouillon, og lad saucen simre under låg i ca. 10 min.
  • Smag til med salt og peber.

Hvid sauce:

  • Pisk mælk og bouillon i en gryde, og kog det op.
  • Tilsæt saucejævner, og kog saucen godt igennem.
  • Krydr med muskatnød, salt og peber.
  • Læg lasagneplader, tomatsauce og fisk i lag i et smurt ovnfast fad.
  • Slut med hvid sauce, og drys ost over.
  • Bag lasagnen i ovnen ved 180 grader i ca. 30 min.

Brugt i denne ret

Torsk

Torsken har overbid, en kraftig skægtråd og en lys sidelinie. Ryg og sider…

Ingredienser

4 personer


  • 500 g torsk

Tomatsauce:

  • 1 gulerod i små tern
  • 1 hakket løg
  • 1 lille fennikel i små tern
  • 3 stilke bladselleri i tern
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 tsk tørret oregano
  • 1 tsk timian, gerne frisk
  • 1 ds hakkede tomater
  • 2 dl grøntsags- eller fiskebouillon

Hvid sauce:

  • 2 dl mælk
  • 1 dl grøntsagsbouillon
  • 3 spsk saucejævner
  • 1/2 tsk friskrevet muskatnød
  • 200 g lasagneplader, gerne fuldkorn
  • 75 g revet ost