Fiskedeller med tomattjums
0 min
Sådan gør du
Kartofler:
- Kog kartoflerne i vand tilsat 1 tsk groft salt i ca. 17 minutter.
- Stik i dem med en kniv – når de slipper kniven, er de kogte.
Fiskedeller:
- Skær fisken ud i tern på 2 x 2 cm, og kom dem i en blender.
- Blend, til farsen er ved at sætte sig.
- Kom farsen over i en skål, og tilsæt havregryn, hakkede løg og æg.
- Tilsæt peberfrugt og chili, og smag til med op til 1 tsk groft salt og peber.
- Sæt en god pande over med 1 spsk rapsolie på.
- Form fiskefrikadellerne med en ske, og steg dem ca. 2-3 minutter på hver side alt efter størrelse.
Tomattjums:
- Vend tomat, hvidløg og løg sammen i en skål.
- Bland ingefær og honning i, og lad det trække i 10 minutter.
Avocadodip:
- Blend alle ingredienser til en mos, og smag til med lime, ½ tsk groft salt og peber.
Kom dellerne på et fad og tomattjums, avocadodip og kartofler i skåle – så er der serveret, bum.
Tak til Nøglehullet for lån af opskriften.
Brugt i denne ret
Torsk
Torsken har overbid, en kraftig skægtråd og en lys sidelinie. Ryg og sider…
Ingredienser
4 personer
Kartofler:
900 g nye danske kartofler
1 tsk groft salt
Fiskedeller:
400 g torsk, filet
200 g laks, filet
125 g havregryn
1 skalotteløg, hakket fint
3 æg, mellemstørrelse
1 stor rød peberfrugt, hakket fint
chili efter smag
1 tsk groft salt
peber
1 spsk rapsolie til stegning
Tomattjums:
10 blommetomater, halveret
1 fed hvidløg, hakket fint
1 skalotteløg, hakket groft
1 tsk ingefær, skåret i småbitte tern
1 spsk akaciehonning
Avocadodip:
1 stor avocado
3 spsk skyr
1 tsk sennep
lidt dild
saft af 1 lime
½ tsk groft salt
peber