Skip to main content

Fiskedeller med tomattjums

Tid:
0 min

Sådan gør du

Kartofler:

  • Kog kartoflerne i vand tilsat 1 tsk groft salt i ca. 17 minutter.
  • Stik i dem med en kniv – når de slipper kniven, er de kogte.

 

Fiskedeller:

  • Skær fisken ud i tern på 2 x 2 cm, og kom dem i en blender.
  • Blend, til farsen er ved at sætte sig.
  • Kom farsen over i en skål, og tilsæt havregryn, hakkede løg og æg.
  • Tilsæt peberfrugt og chili, og smag til med op til 1 tsk groft salt og peber.
  • Sæt en god pande over med 1 spsk rapsolie på.
  • Form fiskefrikadellerne med en ske, og steg dem ca. 2-3 minutter på hver side alt efter størrelse.

 

Tomattjums:

  • Vend tomat, hvidløg og løg sammen i en skål.
  • Bland ingefær og honning i, og lad det trække i 10 minutter.

 

Avocadodip:

  • Blend alle ingredienser til en mos, og smag til med lime, ½ tsk groft salt og peber.

 

Kom dellerne på et fad og tomattjums, avocadodip og kartofler i skåle – så er der serveret, bum.

 

Tak til Nøglehullet for lån af opskriften.

Brugt i denne ret

Torsk

Torsken har overbid, en kraftig skægtråd og en lys sidelinie. Ryg og sider…

Ingredienser

4 personer


Kartofler:
900 g nye danske kartofler
1 tsk groft salt

Fiskedeller:
400 g torsk, filet
200 g laks, filet
125 g havregryn
1 skalotteløg, hakket fint
3 æg, mellemstørrelse
1 stor rød peberfrugt, hakket fint
chili efter smag
1 tsk groft salt
peber
1 spsk rapsolie til stegning

Tomattjums:
10 blommetomater, halveret
1 fed hvidløg, hakket fint
1 skalotteløg, hakket groft
1 tsk ingefær, skåret i småbitte tern
1 spsk akaciehonning

Avocadodip:
1 stor avocado
3 spsk skyr
1 tsk sennep
lidt dild
saft af 1 lime
½ tsk groft salt
peber