Skip to main content

Lasagne med torsk, appelsin, fennikel og spinat

Tid:
0 min

Sådan gør du

  • Skær skalotteløg og hvidløg i små terninger.
  • Riv fenniklerne i papirtynde skiver på en mandolin eller et rivejern.
  • Skyl appelsinerne, og riv skallen fint.
  • Hak timian. Svits løg, hvidløg og timian i smør og olie på en pande, uden at det tager farve.
  • Tilsæt fennikler, og steg et par minutter.
  • Kom spinaten på panden, og lad den falde sammen. Kog ind, til væden fordamper. Sluk for varmen, og vend det hele rundt med appelsinskal og hakkede oliven.
  • Ricotta-creme: Rør ricotta, fløde og æg sammen.
  • Skær torsken i lange, smalle stykker, og læg dem i bunden af et smurt ovnfad. Læg et lag spinat og fennikel ovenpå, herefter et lag af ricotta-cremen og til sidst et lag lasagneplader.
  • Gentag proceduren, og afslut med et lag parmesan.
  • Bag lasagnen i en 200° varm ovn i 25-30 minutter.
  • Servér med salat dryppet med saft fra de 2 appelsiner, lidt olivenolie og et drys salt og peber.

(Kilde: femina)

Brugt i denne ret

Torsk

Torsken har overbid, en kraftig skægtråd og en lys sidelinie. Ryg og sider…

Ingredienser

4 personer


1 skalotteløg
1 hvidløgsfed
2 fennikler
2 usprøjtede appelsiner
2-3 kviste timian
1 spsk. smør
1 spsk. olivenolie
250 g frisk babyspinat
3 spsk. sorte oliven
800 g torskefilet
1 pakke lasagneplader (200 g)
100 g friskrevet parmesan
1 bakke blandede salatblade
Salt og friskkværnet peber