Indisk curry med torsk
Tid:
0 min
0 min
Sådan gør du
- Hak løgene, og svits dem i olien i en bred gryde ved jævn varme, til de er klare.
- Riv ingefær og hvidløg fint, og hak chilien.
- Svits ingefær, hvidløg, chili og alle krydderierne med løgene i 1 min.
- Tilsæt tomaterne, og lad saucen simre i 10 min.
- Tilsæt limesaft og yoghurt, og smag til med salt. Lad ikke saucen koge for voldsomt, efter yoghurten er kommet i.
- Skær fisken ud i stykker på ca. 4x4 cm, læg dem ned i saucen, og ryst gryden lidt. Drys ærterne over, og lad retten simre under låg i 5 min.
- Drys med frisk koriander, og servér med kogte basmatiris og chutney.
Tip: I stedet for alle krydderierne kan du anvende 1-2 tsk færdig currypasta.
Brugt i denne ret
Torsk
Torsken har overbid, en kraftig skægtråd og en lys sidelinie. Ryg og sider…
Ingredienser
4 personer
2 løg
1 spsk rapsolie
2 cm ingefær
2 fed hvidløg
1 frisk chili
1 tsk stødt kanel
1 tsk stødt spidskommen
1/4 tsk stødt kardemomme
1/4 tsk stødt nellike
1 dåse hakkede tomater
½ limefrugt
1½ dl græsk yoghurt
500 g torskefilet
2 dl ærter
1 bundt frisk koriander
basmatiris
mango- eller limechutney