Skip to main content

Frisk pasta med skaldyr a la thai

Tid:
0 min

Sådan gør du

  • Rens muslingerne i flere hold koldt vand.
  • Bank de muslinger, som har åbnet sig, hårdt i bordet – hvis de ikke har lukket sig efter et par minutter, kasseres de.
  • Varm en gryde op, kom muslingerne i den varme gryde, tilsæt hvidvin, og læg låg på gryden.
  • Ryst indimellem gryden, og kog muslingerne ved høj varme, til de lige har åbnet sig.
  • Skær hvidløg og chili i tynde skiver, og skær ingefær i tynde stave.
  • Varm olien op i en wok, stor pande eller gryde, og rist hvidløg, chili og ingefær i et par sekunder, uden at de tager farve.
  • Tilsæt farin og chilisauce.
  • Tilsæt derefter jomfruhummerne, og steg i 5 minutter (8 minutter hvis de er store).
  • Vend muslingerne og deres kogelage sammen med jomfruhummerne.
  • Kog pastaen i en stor gryde letsaltet vand i det antal minutter, som er angivet på pakken.
  • Vend den færdigkogte pasta grundigt sammen med jomfruhummere, muslinger og basilikum.

 

Servér retten sammen med en stor skål salat.

 

Tip: I stedet for jomfruhummer kan du anvende rejer med skal, som dog kun skal stege 2 minutter.

Brugt i denne ret

Blåmusling

Blåmuslingen er omgivet af to symmetriske, ovale, hvælvede, mørkeblå næsten…

Ingredienser

4 personer



500 g muslinger
8 hele jomfruhummere
2 dl hvidvin
2 fed hvidløg
1 frisk chili
2 cm frisk ingefær
1 spsk rapsolie
1 tsk farin
1 spsk sød chilisauce
500 g frisk båndpasta
1 håndfuld thaibasilikum

Tilbehør:
grøn salat