Frisk pasta med skaldyr a la thai
Tid:
0 min
0 min
Sådan gør du
- Rens muslingerne i flere hold koldt vand.
- Bank de muslinger, som har åbnet sig, hårdt i bordet – hvis de ikke har lukket sig efter et par minutter, kasseres de.
- Varm en gryde op, kom muslingerne i den varme gryde, tilsæt hvidvin, og læg låg på gryden.
- Ryst indimellem gryden, og kog muslingerne ved høj varme, til de lige har åbnet sig.
- Skær hvidløg og chili i tynde skiver, og skær ingefær i tynde stave.
- Varm olien op i en wok, stor pande eller gryde, og rist hvidløg, chili og ingefær i et par sekunder, uden at de tager farve.
- Tilsæt farin og chilisauce.
- Tilsæt derefter jomfruhummerne, og steg i 5 minutter (8 minutter hvis de er store).
- Vend muslingerne og deres kogelage sammen med jomfruhummerne.
- Kog pastaen i en stor gryde letsaltet vand i det antal minutter, som er angivet på pakken.
- Vend den færdigkogte pasta grundigt sammen med jomfruhummere, muslinger og basilikum.
Servér retten sammen med en stor skål salat.
Tip: I stedet for jomfruhummer kan du anvende rejer med skal, som dog kun skal stege 2 minutter.
Brugt i denne ret
Blåmusling
Blåmuslingen er omgivet af to symmetriske, ovale, hvælvede, mørkeblå næsten…
Ingredienser
4 personer
500 g muslinger
8 hele jomfruhummere
2 dl hvidvin
2 fed hvidløg
1 frisk chili
2 cm frisk ingefær
1 spsk rapsolie
1 tsk farin
1 spsk sød chilisauce
500 g frisk båndpasta
1 håndfuld thaibasilikum
Tilbehør:
grøn salat