Skip to main content

Fuldkornsskrubbe med rødbedesalat og chili-fritter

Tid:
0 min

Sådan gør du

Chili-fritter:

  • Læg kartoflerne i koldt vand i 20 minutter.
  • Sigt vandet fra, og læg kartoflerne til tørre på et viskestykke.
  • Vend kartoflerne med olie, groft salt og finthakket chili.
  • Kom kartoflerne på en bradepande med bagepapir, vend godt, og fordel fint, så ikke alt for mange ligger oven på hinanden.
  • Bag i en forvarmet ovn ved 220 grader i 15 minutter, til de er gyldne, og husk at ryste bradepanden et par gange undervejs.

 

Fuldkornsskrubbe:

  • Skyl og tør fiskene med køkkenrulle.
  • Vend hver skrubbe i fuldkornsmel.
  • Anbring fisken i en bradepande, og krydr med groft salt og olie på toppen.
  • Sæt bradepanden i ovnen ved 160 grader i ca. 20 minutter.
  • Tjek fisken, inden du tager den ud af ovnen – kødet skal slippe benet, så er fisken færdig.

 

Rødbedesalat:

  • Skær bederne i meget tynde skiver, evt. på et mandolinjern, og kom dem op i en skål.
  • Kom citronsaft og -skal, peberrod, olie og akaciehonning ud over.

 

Vend skyr med finthakket chili, og servér til fisk, kartofler og råmarinerede rødbeder.

 

Tak til Nøglehullet for lån af opskriften.

Brugt i denne ret

Skrubbe

Skrubbens farve på øjensiden kan variere fra mørk brungrå til gulgrå med…

Ingredienser

4 personer


Chili-fritter:
7 store kartofler (ca. 850 g), skrællet i stave a 1 x 7 cm
1½ spsk koldpresset raps-/olivenolie
2 tsk groft salt
1 frisk chili

Fuldkornsskrubbe:
4 hele skrubber, flåede og rensede el. i filet (ca. 600 g)
100 g fuldkornsmel
2 spsk koldpresset raps-/olivenolie
1 tsk groft salt

Rødbedesalat:
550 g stribede/bolsjefarvede/almindelige rødbeder, skrællet
2½ citron, skal og saft
5-6 spsk frisk peberrod
2 spsk koldpresset raps-/olivenolie
4 spsk akaciehonning

150 g skyr
¼-½ chili