Fuldkornsskrubbe med rødbedesalat og chili-fritter
Tid:
0 min
0 min
Sådan gør du
Chili-fritter:
- Læg kartoflerne i koldt vand i 20 minutter.
- Sigt vandet fra, og læg kartoflerne til tørre på et viskestykke.
- Vend kartoflerne med olie, groft salt og finthakket chili.
- Kom kartoflerne på en bradepande med bagepapir, vend godt, og fordel fint, så ikke alt for mange ligger oven på hinanden.
- Bag i en forvarmet ovn ved 220 grader i 15 minutter, til de er gyldne, og husk at ryste bradepanden et par gange undervejs.
Fuldkornsskrubbe:
- Skyl og tør fiskene med køkkenrulle.
- Vend hver skrubbe i fuldkornsmel.
- Anbring fisken i en bradepande, og krydr med groft salt og olie på toppen.
- Sæt bradepanden i ovnen ved 160 grader i ca. 20 minutter.
- Tjek fisken, inden du tager den ud af ovnen – kødet skal slippe benet, så er fisken færdig.
Rødbedesalat:
- Skær bederne i meget tynde skiver, evt. på et mandolinjern, og kom dem op i en skål.
- Kom citronsaft og -skal, peberrod, olie og akaciehonning ud over.
Vend skyr med finthakket chili, og servér til fisk, kartofler og råmarinerede rødbeder.
Tak til Nøglehullet for lån af opskriften.
Brugt i denne ret
Skrubbe
Skrubbens farve på øjensiden kan variere fra mørk brungrå til gulgrå med…
Ingredienser
4 personer
Chili-fritter:
7 store kartofler (ca. 850 g), skrællet i stave a 1 x 7 cm
1½ spsk koldpresset raps-/olivenolie
2 tsk groft salt
1 frisk chili
Fuldkornsskrubbe:
4 hele skrubber, flåede og rensede el. i filet (ca. 600 g)
100 g fuldkornsmel
2 spsk koldpresset raps-/olivenolie
1 tsk groft salt
Rødbedesalat:
550 g stribede/bolsjefarvede/almindelige rødbeder, skrællet
2½ citron, skal og saft
5-6 spsk frisk peberrod
2 spsk koldpresset raps-/olivenolie
4 spsk akaciehonning
150 g skyr
¼-½ chili