Skrubbe dampet i bastkurv
Tid:
0 min
0 min
Sådan gør du
- Hak hvidløgene fint, og flæk chilien og toppen på citrongræsset.
- Kom chili, hvidløg, citrongræs, karrypasta, kaffir-limeblade, kokosmælk og bouillonterning i en bredbundet gryde, og kog op.
- Læg skrubbefileterne i en bastkurv – læg evt. bananblade under fisken.
- Stil bastkurven ned i gryden, læg låg på, og damp fisken ved jævn varme i 10 minutter.
- Lynsteg grøntsagerne i olie i wok eller pande.
- Krydr med salt og peber.
- Tag bastkurven op af gryden, stil den på en tallerken, og servér fisken i kurven.
Hæld kokosmælken op i en skål, og brug som sauce. Servér de lynstegte grøntsager og kogte ris til fisken.
Tip: Alle ingredienserne til denne ret kan købes i asiatiske supermarkeder.
Har du ikke en bastkurv, kan du bruge en damprist. Eller du kan lægge fisken på en tallerken og stille tre kopper ned i gryden, som tallerkenen kan stå på.
Brugt i denne ret
Skrubbe
Skrubbens farve på øjensiden kan variere fra mørk brungrå til gulgrå med…
Ingredienser
4 personer
450 g skrubbefilet
2 fed hvidløg
1 rød chili
1 citrongræs
2 tsk grøn thai karrypasta
4 kaffir-limeblade
1 dåse kokosmælk
1 bouillonterning
evt. 1-2 bananblade
500 g asiatiske grøntsager, f.eks. bok choi, forårsløg, sukkerærter
1 spsk rapsolie
salt og peber
Tilbehør:
jasminris