Skip to main content

Skrubbe dampet i bastkurv

Tid:
0 min

Sådan gør du

  • Hak hvidløgene fint, og flæk chilien og toppen på citrongræsset.
  • Kom chili, hvidløg, citrongræs, karrypasta, kaffir-limeblade, kokosmælk og bouillonterning i en bredbundet gryde, og kog op.
  • Læg skrubbefileterne i en bastkurv – læg evt. bananblade under fisken.
  • Stil bastkurven ned i gryden, læg låg på, og damp fisken ved jævn varme i 10 minutter.
  • Lynsteg grøntsagerne i olie i wok eller pande.
  • Krydr med salt og peber.
  • Tag bastkurven op af gryden, stil den på en tallerken, og servér fisken i kurven.

 

Hæld kokosmælken op i en skål, og brug som sauce. Servér de lynstegte grøntsager og kogte ris til fisken.

 

Tip: Alle ingredienserne til denne ret kan købes i asiatiske supermarkeder.
Har du ikke en bastkurv, kan du bruge en damprist. Eller du kan lægge fisken på en tallerken og stille tre kopper ned i gryden, som tallerkenen kan stå på.

Brugt i denne ret

Skrubbe

Skrubbens farve på øjensiden kan variere fra mørk brungrå til gulgrå med…

Ingredienser

4 personer



450 g skrubbefilet
2 fed hvidløg
1 rød chili
1 citrongræs
2 tsk grøn thai karrypasta
4 kaffir-limeblade
1 dåse kokosmælk
1 bouillonterning
evt. 1-2 bananblade
500 g asiatiske grøntsager, f.eks. bok choi, forårsløg, sukkerærter
1 spsk rapsolie
salt og peber

Tilbehør:
jasminris