Ristet skrubbe med rødbeder og krydderurter
Tid:
0 min
0 min
Sådan gør du
- Kom rødbederne i en gryde med 1 tsk salt, og dæk med vand.
- Kog rødbederne møre – det tager ca. 30 minutter.
- Køl de møre rødbeder af under koldt vand, og gnid skindet af.
- Skær rødbederne i skiver, og bred dem ud på et fad.
- Skær tomaterne i små tern.
- Pluk bladene af basilikum og estragon.
- Fold skrubbefileterne sammen på midten, og steg dem i olien på en slip let-pande, til de er gyldenbrune på den ene side.
- Vend fisken om, tilsæt tomat og krydderurter, og steg videre, indtil fisken er gyldenbrun.
- Krydr med salt og peber, og anret fisk, krydderurter og tomat oven på rødbedeskiverne.
Servér retten med kogte kartofler og groft brød.
Tip: I stedet for estragon kan du bruge frisk persille, dild eller purløg.
Brugt i denne ret
Skrubbe
Skrubbens farve på øjensiden kan variere fra mørk brungrå til gulgrå med…
Ingredienser
4 personer
500 g skrubbefileter
8 små rødbeder, ca. 400 g
4 tomater
2 håndfulde frisk basilikum
1 håndfuld frisk estragon
1 spsk rapsolie
salt og peber
Tilbehør:
kartofler
groft brød