Skip to main content

Ristet skrubbe med rødbeder og krydderurter

Tid:
0 min

Sådan gør du

  • Kom rødbederne i en gryde med 1 tsk salt, og dæk med vand.
  • Kog rødbederne møre – det tager ca. 30 minutter.
  • Køl de møre rødbeder af under koldt vand, og gnid skindet af.
  • Skær rødbederne i skiver, og bred dem ud på et fad. 
  • Skær tomaterne i små tern.
  • Pluk bladene af basilikum og estragon.
  • Fold skrubbefileterne sammen på midten, og steg dem i olien på en slip let-pande, til de er gyldenbrune på den ene side.
  • Vend fisken om, tilsæt tomat og krydderurter, og steg videre, indtil fisken er gyldenbrun.
  • Krydr med salt og peber, og anret fisk, krydderurter og tomat oven på rødbedeskiverne.

 

Servér retten med kogte kartofler og groft brød. 

 

Tip: I stedet for estragon kan du bruge frisk persille, dild eller purløg.

Brugt i denne ret

Skrubbe

Skrubbens farve på øjensiden kan variere fra mørk brungrå til gulgrå med…

Ingredienser

4 personer



500 g skrubbefileter
8 små rødbeder, ca. 400 g
4 tomater
2 håndfulde frisk basilikum
1 håndfuld frisk estragon
1 spsk rapsolie
salt og peber

Tilbehør:
kartofler
groft brød