Skip to main content

Gratineret hellefisk med soltørrede tomater

Tid:
0 min

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 grader.
  • Hak timianblade og oliven i minihakkeren - eller med en kniv - til en fin puré.
  • Skær tomater i brede strimler.
  • Skær hellefisken i 4 stykker, og læg dem i et smurt ildfast fad.
  • Kom æggeblommer og hvidvin i en gryde, og pisk dem skummende ved svag varme. Pisk hele tiden, til saucen har en cremet konsistens.
  • Fordel saucen over fisken, og bag den i ovnen i 5 min. Den skal være gyldenbrun på toppen, giv den evt. lidt grill til sidst, hvis den endnu ikke har fået farve.
  • Drys de soltørrede tomater over fisken, og dryp med olivenpasta.

Servér den gratinerede hellefisk med dampede sukkerærter, og pynt med dild. Servér kogte aspargeskartofler og godt brød til.

Brugt i denne ret

Hellefisk

Højrevendt fladfisk. Minder om helleflynderen, men både over- og undersiden…

Ingredienser

4 personer


4 stilke frisk timian
100 g sorte oliven
100 g semidried eller soltørrede tomater
4 pasteuriserede æggeblommer
1 dl god hvidvin
salt og peber
500 g hellefiskefilet
150 g sukkerærter
4 kviste dild til pynt

Tilbehør:
Kogte aspargeskartofler og godt brød