Skip to main content

Grillet brosme på rosmarinspid

Tid:
0 min

Sådan gør du

  • Skur kartoflerne. Halvér dem på langs, skær et kryds i midten, og læg dem i en bradepande. Pensl med 1 spsk olie, og drys med salt, peber og oregano.
  • Bag kartoflerne 30 min. ved 200 grader.
  • Skær brosmen i stykker på ca. 3x3 cm.
  • Brug rosmarinkvistene som spid, og træk 3-4 stykker brosme på hver.
  • Pensl rosmarinspidene med 2 tsk olie, og steg dem på en varm grillpande eller grill i ca. 10 min. Krydr med salt og peber.
  • Skær skorpen af brødet, og bræk det inderste i grove stykker. Læg brødet på en bageplade, og dryp med 2 tsk olivenolie.
  • Grill brødet i ovnen i 1-2 min., så det bliver gyldenbrunt på overfladen. Vend brødet, så det bliver brunet på alle sider.
  • Halvér tomaterne. Vask og tør rucolaen. Skær rødløget i tynde ringe.
  • Hak hvidløget fint, og pisk det sammen med vineddike og 2 spsk olie til en dressing.
  • Vend brød, tomater, rucola, løg og basilikum grundigt i dressingen. Smag til med salt og peber.

Servér rosmarinspidene med de ovnbagte kartofler, brødsalat og evt. tzatziki (se opskrift her).

Brugt i denne ret

Brosme

Brosmen er en torskefisk med en langstrakt og glat krop. Den minder om…

Ingredienser

4 personer


850 g kartofler
4-5 spsk olivenolie
salt og peber
1 tsk tørret oregano
4-8 stilke rosmarin
600 g brosmefilet uden skind og ben
½ citron i både
300 g daggammelt brød
400 g cocktailtomater
ca. 150 g rucola
1 rødløg
en håndfuld basilikumblade
1 stort fed hvidløg
2 spsk vineddike