Grillet ørred med italiensk kartoffelsalat
Tid:
0 min
0 min
Sådan gør du
Grillet ørred:
- Skrab ørreden fri for skæl: Hold fisken i halen, og skrab med en gaffel i retning af hovedet – det sviner en del, så det er en fordel, hvis du kan gøre det udendørs.
- Skyl ørreden, tør den af, og skær et par snit på hver side af fisken.
- Fyld citronskiver og krydderurter i bugen på fisken.
- Pensl fisken med olie, og steg den på en varm grill. Lad fisken blive helt færdig på den ene side, så den har sprødt skind og et fint grillmønster, inden du vender den om. På denne måde er den mindre tilbøjelig til at hænge fast i grillristen.
- Krydr med salt og peber, og læg fisken på et stort fad.
Kartoffelsalat:
- Skur eller skrub kartoflerne.
- Kog kartoflerne møre, lad dem køle lidt af, og halvér dem.
- Kog bønnerne i 4 minutter i letsaltet vand, så de stadig er lidt sprøde.
- Lad dem køle af under koldt vand og dryppe af i en sigte.
- Skær forårsløgene i ringe og de soltørrede tomater i strimler.
- Hak persille og basilikum groft.
- Pisk olie og balsamico sammen til en dressing.
- Vend kartoflerne grundigt sammen med dressing, bønner, forårsløg, soltørrede tomater og krydderurter.
- Smag til med salt og peber.
Servér den grillede ørred med kartoffelsalat og godt brød.
Brugt i denne ret
Ørred (Regnbueørred)
Ørred sælges ofte som forel (200-300 gram portionsfisk).
Ørreden har et…
Ingredienser
4 personer
1-2 ørreder (i alt 800-1000 g)
1 citron
1 bdt. krydderurter, f.eks. salvie, rosmarin, oregano, merian, citronmelisse, dild, timian el. friske laurbærblade
1 spsk raps- el. olivenolie
salt og peber
Italiensk kartoffelsalat:
1 kg nye kartofler
500 g grønne bønner
1 bdt. forårsløg
50 g soltørrede tomater
1 håndfuld persille
1 lille bdt. basilikum
2 spsk olivenolie
2 spsk balsamico
salt og peber
Tilbehør:
godt brød