Skip to main content

Ørred med auberginekompot

Tid:
0 min

Sådan gør du

  • Skær auberginerne i tern. 
  • Varm 1 spsk olie op i en stor gryde, og svits aubergineternene, til de begynder at brune jævnt på alle sider. 
  • Læg låg på gryden, skru ned til lavt blus, og lad simre 5-10 minutter, til de bliver møre – rør ofte, så det ikke brænder på.
  • Tilsæt hvidløg og 1 spsk citronsaft, og smag til med salt.
  • Varm en grillpande op, og steg ørredfileterne på panden, til de får et fint grillmønster.
  • Krydr med salt og peber.
  • Skær tomaterne i skiver, dryp med citronsaft, og drys med salt og peber.

 

Servér den grillede ørred med auberginekompot, friske tomater og brød.

 

Tip: Pynt evt. retten med frisk basilikum.

 

Anden egnet fisk:
laks

Brugt i denne ret

Ørred (Regnbueørred)

Ørred sælges ofte som forel (200-300 gram portionsfisk).

Ørreden har et…

Ingredienser

4 personer



600 g ørredfilet
2 auberginer
2 spsk olivenolie
1 fed hvidløg
½ citron
6 tomater
salt og peber

Tilbehør:
groft brød