Ovnbagt ørred med krydderurter
Tid:
0 min
0 min
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Hak halvdelen af dilden, riv skallen af citronen.
- Bland hakket dild og citronskal i den syrnede fløde, og smag til med salt og peber.
- Skær fenniklerne i tynde skiver, og læg dem på midten af en bradepande med bagepapir.
- Læg ørreden oven på fenniklen.
- Skær 4-5 snit i overfladen af fisken, og læg en lille kvist dild i snittene.
- Krydr ørreden ovenpå og indeni med salt og peber.
- Skær citronen i skiver, og læg dem i bugen på ørreden sammen med resten af dilden.
- Bag ørreden i ovnen i 25-30 minutter.
Servér ørreden med fennikel, dampede friske asparges, kogte kartofler, citrondressingen og brød.
Anden egnet fisk:
1 lille laks, evt. fra frost
Brugt i denne ret
Ørred (Regnbueørred)
Ørred sælges ofte som forel (200-300 gram portionsfisk).
Ørreden har et…
Ingredienser
4 personer
1 hel ørred, ca. 800 g
1 bdt. dild
1 usprøjtet citron
3 dl syrnet fløde 9%, ylette e.l.
2 fennikler
salt og peber
Tilbehør:
kogte kartofler
1 bdt. grønne asparges
groft brød