Skip to main content

Ovnbagt ørred med krydderurter

Tid:
0 min

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader. 
  • Hak halvdelen af dilden, riv skallen af citronen. 
  • Bland hakket dild og citronskal i den syrnede fløde, og smag til med salt og peber. 
  • Skær fenniklerne i tynde skiver, og læg dem på midten af en bradepande med bagepapir.
  • Læg ørreden oven på fenniklen. 
  • Skær 4-5 snit i overfladen af fisken, og læg en lille kvist dild i snittene.   
  • Krydr ørreden ovenpå og indeni med salt og peber.  
  • Skær citronen i skiver, og læg dem i bugen på ørreden sammen med resten af dilden. 
  • Bag ørreden i ovnen i 25-30 minutter.

 

Servér ørreden med fennikel, dampede friske asparges, kogte kartofler, citrondressingen og brød.

 

Anden egnet fisk:
1 lille laks, evt. fra frost

Brugt i denne ret

Ørred (Regnbueørred)

Ørred sælges ofte som forel (200-300 gram portionsfisk).

Ørreden har et…

Ingredienser

4 personer



1 hel ørred, ca. 800 g
1 bdt. dild
1 usprøjtet citron
3 dl syrnet fløde 9%, ylette e.l.
2 fennikler
salt og peber

Tilbehør:
kogte kartofler
1 bdt. grønne asparges
groft brød