Skip to main content

Grillet knurhane eller ørred

Tid:
0 min

Sådan gør du

  • Tænd grillen. Skyl og vask fiskene, og tør dem godt. Skær limefrugterne i både. Læg 1 spsk hakkede tomater, som er vendt i olie, ind i hver bug sammen med hakket hvidløg og limebåde. Krydr med salt og peber. Kom fiskene i en dobbelt-rist, og grill dem i 4-5 min. på hver side, afhængig af grillens varme. Kan evt. grilles ved indirekte varme under låg. Beregn da yderligere 4 min.
  • Servér med nye kartofler og sprød salat.
  • Vigtigt: Har du købt en hel knurhane, så pas på knurhanens stikkende rygfinne.

Brugt i denne ret

Knurhane (Rød og Grå)

Hovedet er dækket af et benpanser. De tre nederste stråler i brystfinnerne…

Ørred (Regnbueørred)

Ørred sælges ofte som forel (200-300 gram portionsfisk).

Ørreden har et…

Ingredienser

4 personer


4 hele fisk á 250-300 g
4 hakkede blommetomater
4 spsk olie
2 fed hvidløg
2 limefrugter