Ørred bagt med krydret brødkrumme
Tid:
0 min
0 min
Sådan gør du
Kartoffelfad med mandeldressing:
- Tænd ovnen på 225 grader.
- Skur eller skrab kartoflerne, og halvér dem.
- Halvér tomaterne.
- Læg kartofler og tomater mellem hinanden i et ildfast fad smurt med lidt olie.
- Blend olivenolie, citronsaft, hvidløg, mandler, persille, salt og peber til en ensartet dressing.
- Fordel dressingen over kartofler og tomater.
- Dæk fadet med stanniol, og bag i ovnen i 40 minutter.
- Snit forårsløgene, og drys over de færdigbagte kartofler og tomater.
Ørred med krydret brødkrumme:
- Blend brød, persille, citronskal, korianderfrø, salt og peber i en foodprocessor eller minihakker, til det bliver til en helt jævn lysegrøn brødkrumme.
- Skær ørredfileten i fire stykker, og læg dem i et ildfast fad med bagepapir.
- Drys brødkrummen over fiskestykkerne i et jævnt lag, og dryp med olie.
- Bag fisken i ovnen ved 225 grader i 13 minutter.
Servér fisk og kartoffelfad med godt brød.
Brugt i denne ret
Ørred (Regnbueørred)
Ørred sælges ofte som forel (200-300 gram portionsfisk).
Ørreden har et…
Ingredienser
4 personer
Kartoffelfad med mandeldressing:
1 kg nye kartofler
500 g cherrytomater
3 spsk olivenolie
saft af 1 citron
2 fed hvidløg
10 smuttede mandler
½ bdt. persille
1 tsk salt
peber
1 bdt. forårsløg
Ørred med krydret brødkrumme:
450-500 g ørredfilet
1 skive hvedebrød
½ bdt. persille
1 tsk revet skal af en usprøjtet citron
½ tsk korianderfrø
½ tsk salt
peber
2 tsk olivenolie
Tilbehør:
godt brød