Skip to main content

Ørred bagt med krydret brødkrumme

Tid:
0 min

Sådan gør du

Kartoffelfad med mandeldressing:

  • Tænd ovnen på 225 grader.
  • Skur eller skrab kartoflerne, og halvér dem.
  • Halvér tomaterne.
  • Læg kartofler og tomater mellem hinanden i et ildfast fad smurt med lidt olie.
  • Blend olivenolie, citronsaft, hvidløg, mandler, persille, salt og peber til en ensartet dressing.
  • Fordel dressingen over kartofler og tomater.
  • Dæk fadet med stanniol, og bag i ovnen i 40 minutter.
  • Snit forårsløgene, og drys over de færdigbagte kartofler og tomater.

 

Ørred med krydret brødkrumme:

  • Blend brød, persille, citronskal, korianderfrø, salt og peber i en foodprocessor eller minihakker, til det bliver til en helt jævn lysegrøn brødkrumme.
  • Skær ørredfileten i fire stykker, og læg dem i et ildfast fad med bagepapir.
  • Drys brødkrummen over fiskestykkerne i et jævnt lag, og dryp med olie.
  • Bag fisken i ovnen ved 225 grader i 13 minutter.

 

Servér fisk og kartoffelfad med godt brød.

Brugt i denne ret

Ørred (Regnbueørred)

Ørred sælges ofte som forel (200-300 gram portionsfisk).

Ørreden har et…

Ingredienser

4 personer



Kartoffelfad med mandeldressing:
1 kg nye kartofler
500 g cherrytomater
3 spsk olivenolie
saft af 1 citron
2 fed hvidløg
10 smuttede mandler
½ bdt. persille
1 tsk salt
peber
1 bdt. forårsløg

Ørred med krydret brødkrumme:
450-500 g ørredfilet
1 skive hvedebrød
½ bdt. persille
1 tsk revet skal af en usprøjtet citron
½ tsk korianderfrø
½ tsk salt
peber
2 tsk olivenolie

Tilbehør:
godt brød