Skip to main content

Pizza med ørred og bacon

Tid:
0 min

Sådan gør du

  • Kom vand i en skål, og opløs gæren heri. 
  • Tilsæt salt, og ælt melet i væsken, til dejen er glat og smidig. 
  • Rul dejen ud til en pizza, og læg den på en bageplade med bagepapir.


  • Skær ørred og bacon i mindre stykker.
  • Skær kartofler i skiver. Anvendes rå kartofler, skæres de i papirtynde skiver.
  • Fordel reven ost, ørred, bacon og kartofler på dejen, og krydr med salt og peber.
  • Tænd ovnen på 225 grader, og lad pizzaen hæve, mens ovnen bliver varm.
  • Bag pizzaen i 12-15 minutter.

 

Dryp pesto over inden servering, og pynt eventuelt med rucola.

 

Tip: Halvdelen af hvedemelet kan erstattes af durummel. Det gør pizzabunden mere sprød. Pizzaen kan krydres med 1 tsk oregano.

 

Anden egnet fisk:
laks

Brugt i denne ret

Ørred (Regnbueørred)

Ørred sælges ofte som forel (200-300 gram portionsfisk).

Ørreden har et…

Ingredienser

4 personer



Pizzadej:
2½ dl vand
25 g gær
2 tsk salt 
ca. 400 g hvedemel

Fyld:
300 g ørredfilet
100 g bacon i skiver
3 kogte eller rå kartofler, skrællede
150 g reven mozzarella
2 spsk pesto
evt. rucola