Skip to main content

Varmrøget ørred med marinerede østershatte

Tid:
0 min

Sådan gør du

  • Riv eller skær østershattene i mindre stykker. 
  • Steg østershattene i 2 tsk olie på en stor pande, til de er gyldne og sprøde. 
  • Pluk bladene af persillen, hak hvidløget fint, og pluk salaten i grove stykker. 
  • Rør balsamico og 2 tsk olivenolie sammen til en dressing i bunden af en stor skål. 
  • Vend østershatte, persille, hvidløg og salat grundigt sammen med dressingen, og smag til med salt og peber. 
  • Træk skindet af ørreden, og fjern så mange ben som muligt.

 

Servér den varmrøgede ørred med østershattesalaten og brød.

 

Tip: Østershatte kan erstattes af alle andre typer svampe efter tilgang og årstid.

 

Anden egnet fisk:
laks

Brugt i denne ret

Ørred (Regnbueørred)

Ørred sælges ofte som forel (200-300 gram portionsfisk).

Ørreden har et…

Ingredienser

4 personer



500 g varmrøget ørred
500 g østershatte
4 tsk olivenolie
1 lille bundt bredbladet persille
1 fed hvidløg
1 rødsalat
2 spsk balsamico
salt og peber

Tilbehør:
godt brød