Høstsild med blommekompot
Tid:
0 min
0 min
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 220 grader.
- Skyl sildefileterne, og fjern rygfinnen.
- Drys sildene indeni med salt og peber.
- Læg sildene i et ovnfast fad med bagepapir, og steg dem i 12 minutter.
- Skyl rucolasalaten.
- Halvér blommerne, fjern stenene, og skær blommerne i kvarte.
- Skær løgene i kvarte.
- Varm olien op på en slip let-pande, og steg blommer og løg ved svag varme i 2 minutter.
- Tilsæt eddike, og lad den fordampe.
- Tilsæt brun farin og frisk timian, og vend forsigtigt rundt.
- Krydr kompotten med salt og peber.
Servér sildene på rugbrød med rucolasalat og blommekompot.
Brugt i denne ret
Sild
Silden er en sølvskinnende stimefisk med bløde finner uden pigstråler. Den…
Ingredienser
4 personer
4 sildefileter
1 bakke rucolasalat
500 g blommer
2 rødløg
1 spsk raps- eller olivenolie
2 spsk eddike
1 spsk brun farin
5 kviste frisk timian
salt og peber
Tilbehør:
4 skiver ristet rugbrød