Skip to main content

Marinerede sild på kartoffelkompot med tre slags løg

Tid:
0 min

Sådan gør du

  • Skær rødløg i både.

  • Varm eddike, sukker, havsalt, laurbærblade og peberkorn op i en gryde, indtil sukkeret er opløst.

  • Hæld blandingen over rødløgene.

  • Skræl og skær kartoflerne i tern. Skyl og kog møre i cirka 12 minutter.

  • Mos kartoffelternene med smør og fløde. Smag til med salt og peber.

  • Tilbered de ristede løg (se tip).

  • Smør rugbrød med afkølet krtoffelkompot, læg rugbrødsskiven på hjertesalatblade og top med sild, tre slags løg og brøndkarse.

TIP:

  • Ristede løg: Skær skalotteløgene i fine skiver og vend dem grundigt i hvedemel.

  • Ryst skiverne fri for en del af melet i en sigte.

  • Opvarm en neutral olie f.eks. vindruekerneolie i en gryde og steg løgringene gyldne.

Brugt i denne ret

Sild

Silden er en sølvskinnende stimefisk med bløde finner uden pigstråler. Den…

Ingredienser

4 personer


  • 4 stk marinerede sildefileter
  • 2 stk rødløg
  • 0,5 dl eddike
  • 0,5 dl sukker
  • 1 tsk havsalt
  • 2 stk laurbærblade
  • 5 stk sorte peberkorn
  • 2 stk bagekartofler
  • 2 spsk smør
  • 2 spsk piskefløde
  • Havsalt
  • Friskkværnet sort peber
  • 4 stk skalotteløg
  • Lidt hvedemel
  • Neutral olie
  • 4 skiver rugbrød
  • 8 stk hjertesalatblade
  • 1 stk skalotteløg i fine skiver
  • 1 håndfuld brøndkarse