Skip to main content

Sild Mimose med grønne asparges

Tid:
0 min

Sådan gør du

  • Vrik aspargesene - og der, hvor de naturligt knækker, lad dem knække og skær rodenderne til.

  • Kog vand op med et skvæt rapsolie og lidt havsalt.

  • Kom aspargesene i vandet og kog op i cirka 1 minut.

  • Tag aspargesene op og læg dem til afkøling på et klæde.

  • Anret aspargesene med karrybidder, smuldret æggeblomme, rogn, brøndkarse og citronbåde.

INFO:

  • Mimose er en gul blomst. I den gastronomiske verden kalder man findelt hårdkogt æggeblomme, der drysses ud over en ret for mimose.

Opskriften er venligst udlånt af Glyngøre. 

Brugt i denne ret

Sild

Silden er en sølvskinnende stimefisk med bløde finner uden pigstråler. Den…

Ingredienser

4 personer


  • 12 stk karrybidder
  • 20 stk grønne asparges
  • Koldpresset rapsolie
  • Havsalt
  • 4 stk hårdkogte æggeblommer smuldres
  • 1 stk citron skåret i både
  • 1 lille håndfuld brøndkarse
  • 4 spsk rogn - her stenbiderrogn

TILBEHØR:

  • Surdejsbrød