Skip to main content

Sprød silde-hotdog

Tid:
0 min

Sådan gør du

Mayonnaise på røget silderogn

  • Del den røgede sild op i mindre stykker og læg den i olien i en gryde
  • Varm olien op til ca. 80 grader i en times tid.
  • Sig olien og lad den afkøle til stuetemperatur
  • Pisk æg, citronsaft og sennep sammen i en skål
  • Tilsæt nu silde-olien i en tynd stråle mens der piskes indtil massen er tyk.
  • Vend de snittede purløg op i mayonnaisen
  • Smag til med salt/peber
  • Sæt mayonnaisen til side. Evt. i en sprøjtepose.

 

Fyld til hotdog

  • Varm hotdog-brødene i en ovn eller på en brødrister så de er lune
  • Snit dine radiser fint i skiver på et mandolinjern eller med en skarp kniv.
  • Læg dem i isvand indtil servering

 

Syltede løg

  • Pil skalotteløg og skær dem i ½ cm skiver. Placer i en skål.
  • I en gryde varmes eddike, vand, sukker, salt, peberkorn og laurbær op til kogepunktet. Lad det køle et par minutter
  • Hæld den varme lage over løgskiverne og lad det køle af inden servering.

 

Friteret sild

  • Varm olie op til 170 grader i en gryde
  • Salt de halverede sildefileter
  • Vend dem grundigt i rugmel
  • Friter sildefileterne til de er sprøde og dryp dem af inden anretning

 

Anretning

  • I bunden af hotdogbrødet gives en god stribe silde-mayonnaise
  • Ovenpå lægges den friterede sildefilet
  • Herpå pyntes der med sprøde radiser, syltede løg samt et par ekstra dutter silde-mayonnaise og et drys snittet purløg

Brugt i denne ret

Sild

Silden er en sølvskinnende stimefisk med bløde finner uden pigstråler. Den…

Ingredienser

4 personer


Mayonnaise på røget sild

  • 1 røget sild
  • 0.5 l smagsneutral olie
  • 1 spsk. grov sennep
  • 1 spsk. citronsaft
  • ½ bundt fint snittet purløg
  • salt/peber

 

Fyld til hotdog

  • 2 ferske sildefileter halverede på langs
  • Rugmel
  • 1 l neutral olie
  • Salt/peber
  • 1 bundt radiser
  • 4 hotdogbrød

 

Syltede løg

  • 4 store skalotteløg
  • 2 dl eddike
  • 1 dl vand
  • 100 g sukker
  • ¼ salt
  • 2 spsk. peberkorn
  • 4 laurbærblade