Sprød silde-hotdog
Tid:
0 min
0 min
Sådan gør du
Mayonnaise på røget silderogn
- Del den røgede sild op i mindre stykker og læg den i olien i en gryde
- Varm olien op til ca. 80 grader i en times tid.
- Sig olien og lad den afkøle til stuetemperatur
- Pisk æg, citronsaft og sennep sammen i en skål
- Tilsæt nu silde-olien i en tynd stråle mens der piskes indtil massen er tyk.
- Vend de snittede purløg op i mayonnaisen
- Smag til med salt/peber
- Sæt mayonnaisen til side. Evt. i en sprøjtepose.
Fyld til hotdog
- Varm hotdog-brødene i en ovn eller på en brødrister så de er lune
- Snit dine radiser fint i skiver på et mandolinjern eller med en skarp kniv.
- Læg dem i isvand indtil servering
Syltede løg
- Pil skalotteløg og skær dem i ½ cm skiver. Placer i en skål.
- I en gryde varmes eddike, vand, sukker, salt, peberkorn og laurbær op til kogepunktet. Lad det køle et par minutter
- Hæld den varme lage over løgskiverne og lad det køle af inden servering.
Friteret sild
- Varm olie op til 170 grader i en gryde
- Salt de halverede sildefileter
- Vend dem grundigt i rugmel
- Friter sildefileterne til de er sprøde og dryp dem af inden anretning
Anretning
- I bunden af hotdogbrødet gives en god stribe silde-mayonnaise
- Ovenpå lægges den friterede sildefilet
- Herpå pyntes der med sprøde radiser, syltede løg samt et par ekstra dutter silde-mayonnaise og et drys snittet purløg
Brugt i denne ret
Sild
Silden er en sølvskinnende stimefisk med bløde finner uden pigstråler. Den…
Ingredienser
4 personer
Mayonnaise på røget sild
- 1 røget sild
- 0.5 l smagsneutral olie
- 1 spsk. grov sennep
- 1 spsk. citronsaft
- ½ bundt fint snittet purløg
- salt/peber
Fyld til hotdog
- 2 ferske sildefileter halverede på langs
- Rugmel
- 1 l neutral olie
- Salt/peber
- 1 bundt radiser
- 4 hotdogbrød
Syltede løg
- 4 store skalotteløg
- 2 dl eddike
- 1 dl vand
- 100 g sukker
- ¼ salt
- 2 spsk. peberkorn
- 4 laurbærblade