Skip to main content

Hvidvinsfondue med fisk og skaldyr

Tid:
0 min

Sådan gør du

  • Hak skalotteløg og 2 stilke estragon fint, og kog det med ½ dl hvidvin i en kasserolle, til al vinen er fordampet.
  • Lad løgene køle af, og balnd dem med creme fraiche og friskhakket estragon.
  • Smag til med salt og peber.
  • Skær fisken i tern, som ikke må være mindre end 3x3 cm. Anret dem på et fad.
  • Pil jomfruhummer eller rejer. Tør blæksprutterne godt. Anret skaldyrene på et fad.
  • Kog resten af hvidvinen, bouillon, hvidløg, timian, laurbær og peberkorn op i en fonduegryde.
  • Sæt den kogende hvidvinsbouillon på bordet med blus under, og servér med fisk, skaldyr, estragondressing, godt brød og en stor skål salat.

Brugt i denne ret

Laks

Laksen er en sølvskinnende slank fisk med fedtfinne. Laksen kan kendes fra…

Ingredienser

4 personer


1 skalotteløg
4 stilke frisk estragon
1 flaske halvtør, god hvidvin
3 dl creme fraiche 18%
salt og peber
400 g filet af laks, tun, havtaske, havkat og/eller multe
200 g skaldyr fx jomfruhummerhaler uden skal, rejer, kammuslinger og/eller blæksprutter
2 dl bouillon
1 fed hvidløg
2 stilke timian
1 laurbærblad
5 peberkorn

Tilbehør:
Godt brød og en stor skål blandet salat