Hvidvinsfondue med fisk og skaldyr
Tid:
0 min
0 min
Sådan gør du
- Hak skalotteløg og 2 stilke estragon fint, og kog det med ½ dl hvidvin i en kasserolle, til al vinen er fordampet.
- Lad løgene køle af, og balnd dem med creme fraiche og friskhakket estragon.
- Smag til med salt og peber.
- Skær fisken i tern, som ikke må være mindre end 3x3 cm. Anret dem på et fad.
- Pil jomfruhummer eller rejer. Tør blæksprutterne godt. Anret skaldyrene på et fad.
- Kog resten af hvidvinen, bouillon, hvidløg, timian, laurbær og peberkorn op i en fonduegryde.
- Sæt den kogende hvidvinsbouillon på bordet med blus under, og servér med fisk, skaldyr, estragondressing, godt brød og en stor skål salat.
Brugt i denne ret
Laks
Laksen er en sølvskinnende slank fisk med fedtfinne. Laksen kan kendes fra…
Ingredienser
4 personer
1 skalotteløg
4 stilke frisk estragon
1 flaske halvtør, god hvidvin
3 dl creme fraiche 18%
salt og peber
400 g filet af laks, tun, havtaske, havkat og/eller multe
200 g skaldyr fx jomfruhummerhaler uden skal, rejer, kammuslinger og/eller blæksprutter
2 dl bouillon
1 fed hvidløg
2 stilke timian
1 laurbærblad
5 peberkorn
Tilbehør:
Godt brød og en stor skål blandet salat