Skip to main content

California rolls

Tid:
0 min

Sådan gør du

  • Fjern skræl og sten fra avocadoen, og skær den i både. 
  • Skær et stykke af agurken, som har samme længde som tangpladen.
  • Flæk agurkestykket, skær hver halvdel i fire lange bjælker, og fjern evt. kernerne. 
  • Rør wasabipulveret med lidt vand til en tyk pasta – wasabi i tube er klar til brug.
  • Lav en skål med koldt vand til at dyppe fingrene i, så risene ikke klistrer fast til fingrene.
  • Læg en tangplade på rullemåtten med den glatte side nedad.
  • Fordel ½ cm tykt lag ris på midten af tangen, så risen i alt fylder halvdelen af tangpladen – tryk ikke risene for fast sammen!
  • Smør lidt wasabipasta på midten af risene. 
  • Læg én agurkebjælke, avocadobåde i en række og røget laks ved siden af hinanden oven på wasabien.
  • Fordel flødeosten oven på i en smal stribe. 
  • Rul derefter tang og ris om fyldet, tag den sammenrullede måtte mellem hænderne, og pres rullen let. 
  • Rul sushirullen ud af måtten, og skær den i 2 cm tykke skiver med en skarp kniv.
  • Tør evt. kniven med en ren klud mellem skæringerne for at forhindre, at der kommer ris på siderne af sushien.

Anret sushien på et fad, og servér med syltet ingefær og sojasauce.

Husk: I modsætning til andre fisk til sushi-brug behøver laks ikke at have været frosset ned ved minus 20 grader i 24 timer. 

Tip: Køb en rullemåtte, hvis du vil lave sushi selv. De kan købes hos asiatiske specialkøbmænd eller i velassorterede supermarkeder.

Brugt i denne ret

Laks

Laksen er en sølvskinnende slank fisk med fedtfinne. Laksen kan kendes fra…

Ingredienser

12 personer


Opskriften rækker til 60 rolls

½ portion kogte sushiris (se opskrift under Sushitips)
6 plader tang
1 avocado
1 agurk
6-8 tsk wasabi (japansk peberrod, som købes som pulver eller i tube)
100 g røget laks skåret i strimler
100 g flødeost

Tilbehør:
syltet ingefær i tynde skiver
sojasauce