Grillstegt laks med rodfrugter
Tid:
0 min
0 min
Sådan gør du
- Skræl alle rodfrugterne, og skær dem i store tern på ca. 2x2 cm.
- Skær citronen i 3 tykke skiver.
- Varm olien op på en pande, og steg citronskiverne, til de er gyldne.
- Tilsæt rodfrugterne, og steg dem med. Vend ofte rodfrugterne, så de bliver stegt på alle sider uden at blive brune.
- Hak løg og bredbladet persille.
- Drys rodfrugterne med sukker, løg, persille og vand, og lad dem koge i 2 min. Smag til med salt og peber.
- Skær laksen i 4 stykker, og steg dem på en varm grillpande i ca. 8 min. Krydr med salt og peber.
Servér den grillstegte laks med citronglacerede rodfrugter, kogte aspargeskartofler og godt brød.
Tip: I stedet for laks kan du anvende ørred.
Brugt i denne ret
Laks
Laksen er en sølvskinnende slank fisk med fedtfinne. Laksen kan kendes fra…
Ingredienser
4 personer
1/4 selleri
2 gulerødder
1 stor pastinak eller persillerod
1 citron
2 spsk olivenolie
1 løg
1 lille bundt bredbladet persille
2 tsk sukker
2 dl vand
450-500 g laksefilet
Tilbehør:
Kogte aspargeskartofler og godt brød